Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Kusturica: Andrićgrad postaje još veće žarište kulture

06 April 2024
1 min.
Kusturica: Andrićgrad postaje još veće žarište kulture

Idejni tvorac Andrićgrada Emir Kusturica rekao je danas u Višegradu da će Andrićgrad biti još važnije mjesto i veće žarište kulture, a da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obećao završetak svih radova na ovom jedinstvenom mjestu.

Kusturica je istakao da postoje stvari koje čovjek u životu može da planira ili ne planira.

“Najljepše su one koje nisu planirane davno ili su odgađane i uvijek se dese. To je naše putovanje Drinom i konsultovanje oko budućnosti grada. Naš predsjednik Milorad Dodik obećava ne samo opstanak, nego i završetak svih radova na ovom jedinstvenom mjestu”, naglasio je Kusturica nakon sastanka sa Dodikom i čelnim ljudima Višegrada i Andrićgrada.

Sastanku su, osim Dodika i Kusturice, prisustvovali i predstavnik državnog kapitala u Andrićgradu Nedeljko Elek, savjetnik predsjednika Srpske Pero Simić, načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, odbornik Skupštine opštine Višegrad Darko Andrić i direktor preduzeća “Hidroelektrane na Drini” Nedeljko Perišić. 

SRNA

Povezani članci

Nikol Kidman dobila nagradu za životno djelo

Glumica Nikol Kidman dobila je nagradu za životno djelo Američkog filmskog instututa (AFI), čime je postala prva australijska glumica kojoj je dodijeljena ta nagrada. “Pivilegija je snimati filmove”, rekla je Kidman na ceremoniji dodjele nagrada, prenosi Tanjug pisanje BBC-ija. Glumici filma “Mulen Ruž”, prestižnu nagradu uručila je koleginica i trostruka oskarovka Meril Strip. Ostale zvijezde […]

Rambo Amadeus ima novu pjesmu (VIDEO)

​Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, ima novu pjesmu koja nosi naziv “Show Business”. Za potrebe ove numere napravljen je i spot, koji sadrži kadrove iz filmova “Metropolis” (1927.) i “Godzila” (1958.) “U ovoj epohi, koju trenutno živimo, šou biznis je ušao u sve pore društva. Ni biznis, ni politika, ni zdravstvo, ni obrazovanje, ništa […]