Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Mađarski premijer u Banjaluci; Dodik: Orban iskren prijatelj Srpske (VIDEO)

04 April 2024
2 min.
Mađarski premijer u Banjaluci; Dodik: Orban iskren prijatelj Srpske (VIDEO)

Premijer Mađarske Viktor Orban stigao je u Banjaluku, gdje ga je na Međunarodnom aerodromu dočekao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Radovan Višković.

Dodik je poželio dobrodošlicu mađarskom premijeru, ističući da je Orban dokazani i iskren prijatelj Srpske.

Prethodno je u Banjaluku stigao i ministar inostranih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto, koga je dočekao premijer Republike Srpske Radovan Višković.

Za sutra je predviđen doček ispred Palate Republike, a zatim tet-a-tet sastanak predsjednika Dodika i Orbana.

U Palati Republike predviđeni su sastanci srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović i ministra za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Željka Budimira sa Sijartom, kao i sastanak premijera Viškovića i ministarke finansija Zore Vidović sa ministrom ekonomskog razvoja Mađarske Martonom Nađom.

Planirano je i svečano uručenje odlikovanja Orbanu, kojeg je, povodom Dana Republike – 9. januara, Dodik odlikovao Ordenom Republike Srpske na ogrlici.

Biće održan i sastanak delegacija Republike Srpske i Mađarske u Vladi Republike Srpske, a potom i otvaranje Ekonomskog foruma.

Povezani članci

Raste broj oboljeljih od morbila u Srpskoj, među njima i tri bebe

Broj zaražen od morbila u Republici Srpkoj raste, pa je tako je do sada u Srpskoj prijavljeno 52 slučajeva oboljelih od malih boginja. “Najviše prijavljenih slučajeva je u i Bijeljini 28, Banjaluci 16, u Ugljeviku dva, dok je u Mrkonjiću Gradu i Prnjavoru, Laktašima, Ugljeviku, Kotor Varošu, Loparama , Istočno Sarajevo prijavljeni po jedan slučaj […]

Vladika Fotije: Tokom Strasne nedjelje biti posvećen molitvi

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije poručio je povodom početka Strasne nedjelje da vjernici treba što više da se uzdržavaju od jela i budu posvećeni molitvi kako bi bili dobri Hristovi saputnici na putu stradanja. “Bog ide na dobrovoljno stradanje što je dug svakoga ko ispovijeda da je Hristovim stradanjem postao ono što jeste. To je […]