Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Cvijanović: Omiljeni mudžahedinski kum Mehmedović širi mržnju, zbog takvih kao on budućnost BiH krajnje neizvjesna

29 April 2024
2 min.
Cvijanović: Omiljeni mudžahedinski kum Mehmedović širi mržnju, zbog takvih kao on budućnost BiH krajnje neizvjesna

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da Šemsudin Mehmedović, omiljeni mudžahedinski kum, zaštitnik i logističar ponovo širi mržnju i plasira laži u javnom prostoru.

Na pitanje Srne da prokomentariše Mehmedovićevu izjavu da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik može, kako je rekao, da kupi samo kartu u jednom smjeru, te da je on “samo prolazna opasnost, jedna od mnogih koje su završile na crnoj strani istorije”, Cvijanović je odgovorila da je Milorad Dodik u ovoj zemlji svoj na svome, a Mehmedović kartu u jednom smjeru može da kupi samo onima koje je 90-ih po Tešnju dočekivao, a zatim im potpisivao državljanstva.

“Mehmedović je posljednji u BiH koji može da govori o ‘crnoj strani istorije’, jer se na tim stranicama nalaze i njegovo, kao i brojna njemu bliska imena. Mehmedovićevi štićenici iz afroazijskih zemalja sijali su smrt po BiH, odsijecali glave Srbima i protjerivali ih sa njihovih vijekovnih ognjišta”, naglasila je Cvijanović.

Ona je istakla za Srnu da su o Mehmedovićevoj mračnoj ratnoj i postdejtonskoj ulozi pisali vodeći američki mediji, kao što su “Vašingotn post” i “Njujork tajms”.

“Sve dok ljudi poput Mehmedovića ispred sebe imaju mikrofone, preko kojih vrijeđaju i prijete Srbima, do tada niko ne treba da se čudi zašto je sadašnjost u BiH sumorna, a njena budućnost krajnje neizvjesna”, konstatovala je Cvijanović.

SRNA

Povezani članci

Cvijanović: Informisala sam SB UN da se Bećirović obraća u ličnom svojstvu, a ne u ime Predsjedništva i svih u BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović potvrdila je za Srnu da je informisala Savjet bezbjednosti UN da će se Denis Bećirović na današnjoj sjednici obratiti u ličnom svojstvu, a ne u ime Predsjedništva, niti u ime svih u BiH. Na pitanje Srne da li je informisala Savjet bezbjednosti da bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović […]

Košarac: Za BiH najbolje da rezolucija o Srebrenici bude povučena

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac rekao je da je predložena rezolucija o Srebrenici potpuno nepotrebna i netačna i da bi za BiH i pokretače rezolucije bilo najbolje da je povuku. “To bi bilo najbolje za BiH. To bi bilo najbolje i za dobre odnose Bošnjaka, Srba i svih ostalih”, rekao je Košarac novinarima na […]