Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Mladom Milošu Božoviću potrebno još samo 20.000 evra za liječenje (VIDEO)

09 April 2024
2 min.
Mladom Milošu Božoviću potrebno još samo 20.000 evra za liječenje (VIDEO)

Mladom Milošu Božoviću iz Istočnog Sarajeva, koji se od oktobra nalazi na liječenju matičnim ćelijama u Moskvi, za plaćanje preostalih troškova liječenja i povratak kući, do 28. aprila, potrebno je još 20.000 evra.

Liječenje matičnim ćelijama dalo je vidan napredak u Miloševom zdravstvenom stanju. Od indukovane kome u kojoj je bio osam godina, Miloš može da jede, komunicira pogledom, sjedi, vozi bicikl. Od ranije prikupljenih 200.000 evra, neće ostati novca za isplatu preostalih troškova liječenja i transport u Istočno Sarajevo.

– Specijalni sanintetski avion su nenormalno skupi za Rusku federaciju. Uspjeli smo preko ruske Ambasade da produžimo vizu, tako da smo spojili ta dva ciklusa. Isplatili smo 90 odsto sredstava i prema klinici, ostalo je tu nekih troškova, jer se sada cijena mijenja i varira, čekamo neke predračune, neke oko avionskih kompanija, ali tu negdje od 15 do 20.000 evra će nam trebati da zaokružimo kompletnu priču, da bi se Miloš i supruga vratili iz Moskve u Istočno Sarajevo – kaže Milošev Aleksandar Božović.

Novčana sredstva potrebno je prikupiti do 28. aprila, kako bi se Miloš i njegova majka u Istočno Sarajavo mogli vratiti do 1. maja.

– Znam da na ovim prostorima ima dosta djece koja su bolesna, koja svakodnevno traže pomoć za liječenje, ali vjerujte, 10 godina traje liječenje Miloša Božovića i moramo sakupiti snage i hrabrosti da ovo zaokružimo, da nam se vrati, da ga dočekamo raširenih ruku – kaže Ranko Skakavac, organizator humanitarne akcije.

Novčana sredstva mogu se uplatiti na račune oca Aleksandra Božovića:

Aleksandar (Sreto) Božović na broj: 5620128150302396 NLB Razvojna banka Istočno Sarajevo

Devizni račun: IBAN: BA395620128150302590 Aleksandar (Sreto) Božović, Akademika Petra Mandića 48, 71123 Istočno Sarajevo

SWIFT BIC: NLB banka Milana Tepića br.4, 78 000 Banja Luka

Miloš Božović bio je golman juniorske ekipe Fudbalskog kluba Slavija iz Istočnog Sarajeva, kada je doživio tešku povredu glave na utakmici 2014. godine, nakon koje je pao u komu.

RTRS

Povezani članci

Dodik: Srbi žele da žive u svojoj Republici, koja nije inat, već sloboda

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da srpski narod želi da živi u miru, u svojoj Republici Srpskoj, za čiju odbranu su život dale hiljade srpskih junaka. “Srpska nije nikakav inat, već sloboda. Srbi žele da žive ponosno, bez omalovažavanja, ponižavanja, nametanja mišljenja i falsifikovanja istorijskih činjenica od političkog Sarajeva i raznih bjelosvjetskih mešetara”, […]

Rođeno 11 beba

 U porodilištima u Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 11 beba, šest dječaka i pet djevojčica, rečeno je Srni u porodilištima. U Banjaluci su rođene tri bebe, po dvije bebe u Prijedoru, Doboju i Gradišci, a po jedna beba u Bijeljini i Nevesinju. U Banjaluci su rođene dvije djevojčice i jedan dječak, u […]