Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Novakove riječi koje odjekuju: Samo pobjeda – takav je mentalitet

24 April 2024
2 min.
Novakove riječi koje odjekuju: Samo pobjeda – takav je mentalitet

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, silno želi i 25. Grend slem titulu u karijeri i to ne krije. Srpski as u intervjuu za „Si-En-En“ istakao je da razmišlja samo o pobjedama jer mu je takav mentalitet.

Možda na početku sezone Novak Đoković nije djelovao kao previše motivisan, ali prvi reket svijeta definitivno to jeste kako se čini više nego ikad.

U razgovoru za Si-En-En srpski as govorio je o tome kako je već vizualizovao sebe kao pobjednika Rolan Garosa i da zbog toga jedva čeka da počne turnir na pariskoj šljaci.

„Samo pobjeda, ništa drugo, takav je mentalitet. Vizuelizacija je bitna, kada vidiš sebe kako u tome uspjevaš, tako da se radujem i jedva čekam da počne turnir. Naravno da znam da nisam jedini koji želi tu titulu i radujem se izazovu“, rekao je Novak.

Najbolji teniser svijeta svjestan je da su mladi igrači poput Karlosa Alkarasa i Janika Sinera željni titula, ali to ga dodatno motiviše.

„Naravno da nisam jedini koji želi da osvoji tu titulu, ali se radujem tome. Volim da se takmičim sa različitim generacijama. Imate mlade momke koji dolaze… svi su nevjerovatno gladni, spremni i brzi“, istakao je Đoković.

Svjestan je šta mu je potrebno kako bi mogao da se takmiči sa njima.

„Koristiću svoju sposobnost adaptacije da spremim pravu taktiku za njih. Razumijem šta je potrebno za ostanak na vrhu i takmičenje sa njima u borbi za titule“, poručio je srpski as.

Za kraj je objasnio kako nema mnogo vremena da razmišlja o pobjedama i porazima koji su iza njega jer ga uvijek čeka neki novi izazov.

„Veoma je važno da živiš u trenutku, da cijeniš sadašnjost, ali da u isto vrijeme pamtiš prošlost, svoj put i da cijeniš ljude koji te okružuju. Svake nedelje se u tenisu dešava nešto novo i potrebno je da cijeniš i to. Doduše, o tome ću više razmišljati kada završim karijeru. Dok si još uvijek aktivan, razmišljaš samo o sledećem izazovu, sledećem turniru. Imaš možda nekoliko dana u godini, možda nedelju dana da razmišljaš o tome šta si ostvario“, zaključio je Đoković.

Prvi reket svijeta preskače masters u Madridu dok će igrati u Rimu koji je poslednja stanica pred Rolan Garos.

Sputnjik

Povezani članci

Košarkaši Slavije pobjedom završili sezonu pred domaćom publikom

Košarkaši Slavije su u pretposljednjem devetom kolu Lige za opstanak prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše savladali Posušje 90:86 i tako se pobjedom oprostili od domaće publike za ovu sezonu. Osjetila se rasterećenost u igri Slavije nakon što su u subotu saznali da su pobjedom Leotara nad Prijedor-Spartakom i matematički osigurali opstanak, ruka se opustila […]

Đoković 423. nedjelju na vrhu ATP liste

Srpski teniser Novak Đoković dočekao je 423. sedmicu na vrhu ATP liste. Danas nije objavljena nova ATP lista, jer je u toku masters u Madridu, pa je važeća lista od prošlog ponedjeljka. Srpski teniser i dalje ima 9.990 poena, dok Italijan Janik Siner zaostaje za njim 1.330 poena. Iako ne igra master u Madridu, Đoković […]