Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Potpisan ugovor: Tri podmornice – tri milijarde evra

20 Januar 2022
1 min.
Potpisan ugovor: Tri podmornice – tri milijarde evra

Jerusalim — Izrael je potpisao ugovor o kupovini tri najsavremenije podmornice od nemačkog proizvođača Tisekrup, vredan tri milijarde evra.

Kako je saopštilo izraelsko ministarstvo odbrane, podmornice na dizel i električni pogon klase Dakar trebalo bi da se isporuče Izraelu u narednih devet godina, prenosi AP.

Izraelski ministar odbrane Beni Ganc rekao je da će nabavka “unaprediti kapacitete izraelske mornarice i doprineti bezbednosnoj superiornosti Izraela u regionu”.

Deo troškova za brodove pokriće nemačka vlada, dodalo je ministarstvo.

B92

Povezani članci

Oglasile se sirene: Vodostaj Urala premašio deset metara

Vodostaj rijeke Ural u blizini ruskog grada Orenburga porastao je na više od deset metara, saopštile su lokalne vlasti. U gradu sa 550.000 stanovnika, oko 1.200 kilometara istočno od Moskve, poplavljene su stotine kuća, a najmanje 7.700 ljudi je evakuisano, prenijela je agencija RIA Novosti. “Nivo vode Urala raste”, izjavio je Aleksej Kudinov, prvi zamjenik […]

Evropski sud pravde odbacio sankcije ruskim biznismenima

Evropski sud pravde donio je odluku da poništi lične sankcije ruskim biznismenima Petru Avenu i Mihailu Fridmanu, javlja RIA Novosti. Sud je, takođe, naložio Evropskom savjetu da plati troškove i izdatke Avena i Fridmana u vezi sa razmatranjem ovog slučaja. Tužbe ruskih privrednika razmatrane su u prvostepenom sudu i na njih se može uložiti žalba.