Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Prva liga Srpske: Jahorina čeka rivala u finalu

16 April 2024
1 min.
Prva liga Srpske: Jahorina čeka rivala u finalu

Košarkaši Jahorine prvi su finalisti plej-ofa Prve lige Republike Srpske nakon što su sa 2:0 u finalu nadigrali Akademac.

Drugu utakmicu ekipa iz Pala dobila je rezultatom 66:62, pa će prvi put igrati za titulu, a do pobjede su je predvodili Džejvion Mej i Aleksa Čovičković sa po 16 poena, dok je Nemanja Okiljević imao 12 skokova. Kod banjalučkog tima, koji je igrao pred svojim navijačima, Nikola Šarić sa 17 poena bio je najefikasniji, Luka Protić imao je dabl-dabl sa 16 poena i 15 skokova, a David Popović je ubacio 15 poena.

Ko će biti protivnik Jahorini, biće poznato nakon majstorice koju će igrati gradski rivali iz Bijeljine Radnik i Budućnost. Rezultat u polufinalnoj seriji je 1:1, a Radnik je dobio revanš sa 80:74. Nenad Cvjetković je ubaci 19 poena uz deset asistencija, dok je Đorđe Curović imao 19 poena i deset skokova. Na drugoj strani Aleksandar Pirgić je ubacio 15 poena, a Jovica Kecman je imao 11 poena i devet skokova.

GS

Povezani članci

Jokić nastavio sjajnu seriju igara i odveo Denver u polufinale (VIDEO)

Srpski centar Nikola Јokić je novim dvostrukim dvocifrenim učinkom doprinio da Denver nadigra LA Lejkese sa 108:106 u petom meču prvog dijela plej-ofa na Zapadu i sa ukupnim rezultatom 4:1 u pobjedama plasira se u drugi dio plej-ofa. U polufinalu Denver će igrati protiv Minesote koja je u pobjedama u četiri meča eliminisala Finiks. Tim […]

Na Međunarodnom turniru u Banjaluci JU JITSU klub “Slavija” osvojio 58 medalja

Ju JITSU klub “Slavija” iz Istočnog Sarajeva  je i ove godine uzla učešće na 15. Međunarodnom turniru “Banja Luka OPEN 2024”.  U sportskoj dvorani Borik, Slaviju je predstavljalo 57 takmičara , koji su osvojili 58 medalja.  9 takmičara se okitilo zlatnom medaljom, 26 je zauzelo vicešampionsko mjesto, dok su 23 takmičara osvojila bronzano odlicje. Za […]