Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Šmit još jednom izvršio napad na Dejton

18 Septembar 2023
1 min.
Šmit još jednom izvršio napad na Dejton

 Kristijan Šmit je dolaskom u Banjaluku još jednom izvršio napad na Dejtonski mirovni sporazum, ocijenio je pravnik Ognjen Tadić.


“Kao građanin, začuđen sam da se doveo u tu poziciju da kao ilegalac dolazi u Banjaluku iako kao turista može doći kada god hoće”, rekao je Tadić komentaršući Šmitov sastanak sa biskupom Franjom Komaricom u Banjaluci.

Tadić je upitao kako drugačije objasniti da je prijepodnevna tajna posjeta Šmita objavljena na društvenoj mreži “Iks” tek nakon što se vratio u Federaciju BiH, oko 18 časova, na šta je ostao zbunjen i biskup Komarica.

“Kao vjernik, mogu da poručim biskupu Komarici da mi hrišćani možemo vjerovati da je Isus Hrist Sin Božiji bezgrešno začet, ali bez odluke Savjeta bezbjednosti UN ne možemo vjerovati da je Kristijan Šmit visoki predstavnik”, zaključio je Tadić.

Prema saznanjima Srne, Šmit je tokom jučerašnjeg boravka u Republici Srpskoj nekoliko puta mijenjao vozila. U Srpskoj je boravio bez vozila pratnje, čime je potvrdio da nije nikakav diplomata niti zvaničnik, već obični njemački turista.

SRNA

Povezani članci

Nikšić: Nisu prokockane šanse za otvaranje pristupnih pregovora

Premijer Federacije BiH /FBiH/ Nermin Nikšić rekao je da, ukoliko BiH ne otvori pregovore sa EU, ne očekuju nastavak kompromisa. Nikšić je dodao da predstavnici EU ne kriju da su u BiH napravljeni ogromni pomaci kada je u pitanju ispunjavanje postavljenih uslova. On smatra da nisu prokockane šanse da BiH otvori pristupne pregovore sa EU, […]

Košarac: Pooštrene kontrole izvoza municije i naoružanja

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je da će biti uloženi dodatni napori kako bi bilo spriječeno da se municija i naoružanje proizvedeno u BiH posrednim putem nađe na ukrajinskom ratištu i da se sačuva status BiH kao neutralne zemlje. Košarac je poručio da to Republika Srpska neće dozvoliti. […]