Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Šmit još jednom izvršio napad na Dejton

18 Septembar 2023
1 min.
Šmit još jednom izvršio napad na Dejton

 Kristijan Šmit je dolaskom u Banjaluku još jednom izvršio napad na Dejtonski mirovni sporazum, ocijenio je pravnik Ognjen Tadić.


“Kao građanin, začuđen sam da se doveo u tu poziciju da kao ilegalac dolazi u Banjaluku iako kao turista može doći kada god hoće”, rekao je Tadić komentaršući Šmitov sastanak sa biskupom Franjom Komaricom u Banjaluci.

Tadić je upitao kako drugačije objasniti da je prijepodnevna tajna posjeta Šmita objavljena na društvenoj mreži “Iks” tek nakon što se vratio u Federaciju BiH, oko 18 časova, na šta je ostao zbunjen i biskup Komarica.

“Kao vjernik, mogu da poručim biskupu Komarici da mi hrišćani možemo vjerovati da je Isus Hrist Sin Božiji bezgrešno začet, ali bez odluke Savjeta bezbjednosti UN ne možemo vjerovati da je Kristijan Šmit visoki predstavnik”, zaključio je Tadić.

Prema saznanjima Srne, Šmit je tokom jučerašnjeg boravka u Republici Srpskoj nekoliko puta mijenjao vozila. U Srpskoj je boravio bez vozila pratnje, čime je potvrdio da nije nikakav diplomata niti zvaničnik, već obični njemački turista.

SRNA

Povezani članci

Nastavak suđenja za zločine nad vojnicima VRS u Goraždu i Višegradu

U Sudu BiH danas će biti nastavljeno suđenje pripadnicima takozvane Armije BiH u predmetu “Ćamil Ramić i drugi” za zločine nad zarobljenim pripadnicima Vojske Republike Srpske na području Goražda i Višegrada od 1992. do 1994. godine. Za zločine su optuženi Ćamil Ramić, Himzo Selimović i Ramiz Mićivoda, dok se Mehmedu Dobrači sudi za zločine nad […]

Tokom dana sunčano i toplo

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti pretežno sunčano i toplo vrijeme, ponegdje uz slabu oblačnost. Vjetar će biti slab, na jugu i planinama umjeren, pretežno sjevernih smjerova, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Najviša temperatura vazduha od 23 do 28 stepeni Celzijusovih. Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Sokolac dva, Bugojno, Sarajevo, […]