Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U ponedeljak okrugli sto “Rusija, Ukrajina i balkanske paralele”

10 Maj 2024
1 min.
U ponedeljak okrugli sto “Rusija, Ukrajina i balkanske paralele”

Međunarodni naučno-ekspertski okrugli sto “Rusija, Ukrajina i balkanske paralele” biće održan u ponedjeljak, 13. maja, na Univerzitetu Istočno Sarajevo, a skupu će prisustvovati i ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov.

Organizatori okruglog stola su Institut istorijskih nauka Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Centar društvene informacione saradnje “Evropa” iz Ruske Federacije i Predstavništvo Ruskog istorijskog društva u Republici Srpskoj.

Učesnici skupa će biti profesori Draga Mastilović, Miloš Ković, Darko Đogo, Oleg Soldat i Nikola Ožegović, kao i istaknuti naučnici iz Ruske Federacije Kiril Ševčenko, Vladimir Pozdorovkin i Edvard Popov, najavljeno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Okrugli sto biće održana u svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu sa početkom u 9.00 časova, kada su planirane i izjave za novinare.

SRNA

Povezani članci

Obilježene 32 godine od formiranja Prve sarajevske mehanizovane brigade

Na vojničkom groblju na Vracama služen je parastos za 618 poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata i položeni vijenci kod centralnog spomen-krsta povodom obilježavanja 32 godine od formiranja Prve sarajevske mehanizovane brigade i Komande Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske Republike Srpske /VRS/, nakon čega je održana i akademija u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo. Predsjednik opštinske Boračke organizacije Istočno […]

Danas obilježavanje 32 godine Prve sarajevske mehanizovane brigade

 U Istočnom Novom Sarajevu danas će biti obilježene 32 godine od formiranja Prve sarajevske mehanizovane brigade i Komande Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske Republike Srpske. Iz Prve sarajevske mehanizovane brigade je 618 boraca dalo živote za današnju slobodu. Kroz Brigadu je prošlo oko 5.000 boraca i svaki drugi borac je ranjen jednom ili više puta, saopštila je […]