Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

U ponedeljak otvaranje izložbe “Tako su govorili naši preci”

12 April 2024
2 min.
U ponedeljak otvaranje izložbe “Tako su govorili naši preci”

Izložba pod nazivom “Tako su govorili moji preci”, koja predstavlja svjedočanstvo o milenijumskom postojanju srpskog naroda na prostoru Crne Gore i njegovom istorijskom kontinuitetu, biće otvorena u ponedjeljak, 15. aprila, u Palama.

Izložbu u paljanskom Kulturnom centru u 19.00 časova otvoriće gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore Momčilo Vuksanović.

Iz Gradske uprave su naveli da će izložba biti otvorena 16. aprila i u prostorijama Visoke škole za uslužni biznis u Sokocu, a u srijedu, 17. aprila i u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

Izložba predstavlja svjedočanstvo o milenijumskom postojanju srpskog naroda na prostoru Crne Gore i njegovom istorijskom kontinuitetu, kao i povezanosti srpskog naroda na prostoru današnje Crne Gore, Srbije, Republike Srpske i regiona, sapšteno je iz Gradske uprave.

Sadrži fragmente iz istorije srpskog naroda, koji su u određenim periodima bili prepušteni zaboravu i prijetili gubljenju identiteta, te naglašava zajedničke korijene, kao temelj istorijske povezanosti srpskog naroda na ovim prostorima.

Izložbu u saradnji sa gradom Istočno Sarajevo organizuje Konferencija srpskih nacionalnih organizacija iz zemalja regiona.

SRNA

Povezani članci

Nikol Kidman dobila nagradu za životno djelo

Glumica Nikol Kidman dobila je nagradu za životno djelo Američkog filmskog instututa (AFI), čime je postala prva australijska glumica kojoj je dodijeljena ta nagrada. “Pivilegija je snimati filmove”, rekla je Kidman na ceremoniji dodjele nagrada, prenosi Tanjug pisanje BBC-ija. Glumici filma “Mulen Ruž”, prestižnu nagradu uručila je koleginica i trostruka oskarovka Meril Strip. Ostale zvijezde […]

Rambo Amadeus ima novu pjesmu (VIDEO)

​Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, ima novu pjesmu koja nosi naziv “Show Business”. Za potrebe ove numere napravljen je i spot, koji sadrži kadrove iz filmova “Metropolis” (1927.) i “Godzila” (1958.) “U ovoj epohi, koju trenutno živimo, šou biznis je ušao u sve pore društva. Ni biznis, ni politika, ni zdravstvo, ni obrazovanje, ništa […]