Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Vasić: Kompletan SDS treba da uđe u SNSD

30 Mart 2024
2 min.
Vasić: Kompletan SDS treba da uđe u SNSD

Član Glavnog odbora SNSD-a i nekadašnji generalni sekretar te stranke Rajko Vasić iznio je danas na društvenoj mreži “H” prijedlog koji podrazumijeva “utapanje” najveće opozicione stranke, SDS-a, u vladajući SNSD.

Povod za ovu ideju Vasić je pronašao u, kako je naveo, jednakom tretmanu SNSD-a i SDS-a od strane Amerikanca i njihovog ambasadora u BiH Majkla Marfija.

– SDS treba kompletan da uđe u SNSD. Osim nekih koji su sami sebi zatvorili vrata. A koje će SNSD označiti. To bi bio korak za Republiku Srpsku – napisao je Vasić.

Među komentarima na pomenuti tvit, našao se i prijedlog da ukrupnjavanje ode u drugom smjeru, odnosno da se SNSD “utopi” u SDS.

Podsjećamo, zbog američkih sankcija SDS-u su nedavno zatvoreni bankarski računi što je partiji na čijem je čelu Milan Miličević izazvalo niz problema. Pored pomenute stranke, na meti se našlo najuže rukovodstvo Srpske na čelu sa predsjednikom Miloradom Dodikom, kao i pojedine firme.

Inače, iako je SDS napustilo na desetine funkcionera i priklonilo se vlasti koju predvodi SNSD, većina je završila u redovima koalicionih partnera ili novoformiranih stranaka. Najpoznatiji SDS-ovac koji je direktno pristupio SNSD-u je bivši gradonačelnik Doboja Obren Petrović te njegovi najbliži saradnici poput trenutnog prvog čovjeka grada Borisa Jerinića.

Povezani članci

Raste broj oboljeljih od morbila u Srpskoj, među njima i tri bebe

Broj zaražen od morbila u Republici Srpkoj raste, pa je tako je do sada u Srpskoj prijavljeno 52 slučajeva oboljelih od malih boginja. “Najviše prijavljenih slučajeva je u i Bijeljini 28, Banjaluci 16, u Ugljeviku dva, dok je u Mrkonjiću Gradu i Prnjavoru, Laktašima, Ugljeviku, Kotor Varošu, Loparama , Istočno Sarajevo prijavljeni po jedan slučaj […]

Vladika Fotije: Tokom Strasne nedjelje biti posvećen molitvi

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije poručio je povodom početka Strasne nedjelje da vjernici treba što više da se uzdržavaju od jela i budu posvećeni molitvi kako bi bili dobri Hristovi saputnici na putu stradanja. “Bog ide na dobrovoljno stradanje što je dug svakoga ko ispovijeda da je Hristovim stradanjem postao ono što jeste. To je […]