Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Vidović: Budžet stabilan, nastavljen ekonomski rast

30 Mart 2023
1 min.
Vidović: Budžet stabilan, nastavljen ekonomski rast

Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je za RTRS da je budžet Srpske stabilan i likvidan i da je nastavljen ekonomski rast.

– Budžet je likvidan, prihodi se pune planiranom dinamikom. Ekonomska situacija u Republici Srpskoj je stabilna – rekla je Vidovićeva.

Vidovićeva je navela da se u Republici Srpskoj bilježi smirivanje inflacije, podsjećajući da su s ciljem smanjenja njenih negativnih efekata donesene mjere povećanja plata, penzija i svih socijalnih davanja.

– Inflacija je uvezena u Srpsku, a mi smo pokušavali povećanjem plata, penzija, socijalnim davanjima i drugim vidovima pomoći da se nosimo s tim. Takođe, stimulisali smo privredu i otvaranje novih radnih mjesta – rekla je ona, dodajući da inflacija u Srpskoj iznosi nešto više od 12 odsto.

Vidovićeva je rekla da je zabilježen rast kamata usljed krize bankarskog sistema u SAD i Švajcarskoj, ali da se zaustavljanje rasta očekuje tokom ove godine.

RTRS

Povezani članci

Dodik: Istovremeni ataci na Srpsku i Srbiju trasiraće odnose u regionu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da će rezolucija o Srebrenici i pokušaji da samoproglašeno Kosovo postane član Savjeta Evrope koji se dešavaju u gotovo identično vrijeme obilježiti i trasirati odnose Srba sa drugim narodima u regionu. “Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u pravu kada govori da je riječ o dva događaja u […]

Narodni miting “Srpska te zove” 18. aprila u Banjaluci; Simbol otpora onima koji žele da pokore slobodarski duh našeg naroda

Republika Srpska se nalazi pod najvećim udarima u svojoj poslijeratnoj istoriji. Sve ono za šta su se u Odbrambeno – otadžbinskom ratu borili i izborili najbolji sinovi naše Republike, danas žele da nam u miru oduzmu. I nije im dovoljno to što pokušavaju da nam otmu ono od čega živimo, našu imovinu, resurse, šume, rijeke […]