Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Vulin: Usvajanje Nacrta zakona o upotrebi grba Nemanjića i himne “Bože pravde” veliki korak ka zajedničkoj budućnosti

04 Juli 2024
2 min.
Vulin: Usvajanje Nacrta zakona o upotrebi grba Nemanjića i himne “Bože pravde” veliki korak ka zajedničkoj budućnosti

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin čestitao je Narodnoj skupštini Republike Srpske “i srpskoj braći svih vjera”, povodom usvajanja Nacrta zakona o upotrebi grba Nemanjića i himne “Bože pravde”, ističući da je to veliki korak ka zajedničkoj budućnosti.

“Narodna skupština Republike Srpske bez izuzetka među srpskim poslanicima izglasala je novu zastavu i himnu. Trobojka sa grbom Nemanjića i `Bože pravde` simbol je jedinstva kome Srbi teže vekovima”, naveo je Vulin.

On je poručio da osporavanje prava Republici Srpskoj da odlučuje koji simboli je određuju i predstavljaju njene težnje i nade, znači osporavanje prava Srbima da donose demokratske odluke o sebi.

“Narodna skupština Republike Srpske je pokazala da se podvala pokrajinskog identiteta koji će poslužiti za odvajanje ili suprotstavljanje jedinstvenoj velikoj srpskoj naciji nikada više neće primiti među Srbima van Srbije”, navodi Vulin.

On je istakao da je ovo dokaz da su Srbi jedinstven politički narod i da ih više ništa neće zavaditi i učiniti plijenom velikih.

“Narodnoj skupštini Republike Srpske i srpskoj braći svih vera čestitam još jedan veliki korak ka zajedničkoj budućnosti. Bože pravde”, poručio je Vulin povodom usvajanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nacrta zakona o upotrebi grba Nemanjića i himne “Bože pravde”.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da će se nakon stupanja na snagu zakona o dopuni Zakona o upotrebi zastave, grba i himne, koji je usvojen u Nacrtu, u svim institucijama, kancelarijama, vizitkartama, kod ministara, gradonačelnika i načelnika opštine moći koristiti grb Nemanjića i himna “Bože pravde”, koji pripadaju nasljeđu srpskog naroda.

SRNA

Povezani članci

Vučić: Nadam se da im neće pasti na pamet da ukinu Republiku Srpsku i ubijaju srpski narod (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbija neće da nasjeda na provokacije koje dolaze iz BiH niti da ratuje sa Bošnjacima. – Јa vam sad otvoreno kažem – mi nećemo da ratujemo protiv vas. Možete da radite šta hoćete, možete da izmišljate, možete da provocirate koliko hoćete, a mi nećemo da ratujemo protiv […]

Vučić: Analiza o oduzimanju nadležnosti Republici Srpskoj (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je pripremljena analiza o oduzimanju nadležnosti Republici Srpskoj kroz narušavanje Dejtonskog sporazuma. – Kao što su radili nama sa Briselskim sporazumom. Bićete iznenađeni sa kolikom pažnjom su rušili Dejtonski sporazum da bi rušili Srpsku. Zašto im smeta Srbija, jer poštuje Dejton. Zato sam kriv ja i pomirio […]