Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Za finansiranje sportskih klubova 260.000 KM

24 April 2024
2 min.
Za finansiranje sportskih klubova 260.000 KM

U opštini Višegrad danas su potpisani ugovori o finansiranju sa 14 sportskih klubova iz ove lokalne zajednice za šta je iz opštinskog budžeta izdvojeno 260.000 KM.


Načelnik opštine Mladen Đurević rekao je da, osim redovnih sredstava iz budžeta, opština i tokom godine pomaže sport i kroz druge vidove kao što je organizacija mnogobrojnih sportskih manifestacija, te odlazak sportista u druge gradove na takmičenja.

On je istakao da su u Višegradu uveliko u toku pripreme za Međuopštinske olimpijske sportske igre /MOSI/ sljedeće godine i da se očekuje da ovaj grad ugosti više od 3.000 sportista.

“Uskoro počinjemo sa pripremnim radovima kako bi do jula sljedeće godine svi sportski tereni u našoj opštini bili spremni za takmičenje, a i da bismo pokazali kako Višegrad može da bude dobar domaćin i organizator jednog ovako velikog događaja”, naveo je Đurević.

Sekretar Karate kluba “Drina” Obrad Gejak zahvalio je opštini Višegrad na izdvojenim sredstvima za ovaj klub koja će biti utrošena u brojna takmičenja na kojima učestvuju višegradski karatisti i odakle se uvijek vraćaju sa osvojenim medaljama.

Predsjednik Biciklističkog kluba “Mauntbajk” /MTB/ Igor Mučibabić rekao je da će sredstva iz budžeta biti utrošena za organizaciju “MTB maratona” koji se održava svake godine u septembru.

“Ove godine očekujemo rekordan broj učesnika iz Srbije i BiH. Naši biciklisti ovog vikenda učestvuju na `Fleš maratonu` koji se vozi 24 časa u dužini od 360 kilometara, a cilj je u Višegradu”, dodao je Mučibabić.

Ugovori o finansiranju potpisani su sa svih 14 sportskih klubova, koliko ih je registrovano u opštini Višegrad.

SRNA

Povezani članci

Nesahranjena vojska i vidanje bratoubilačkih rana

Porodica vjerskog referenta Vrhovne komande Jugoslovenske vojske u otadžbini /JVuO/, Sveštenomučenika Budimira Sokolovića, nakon što je emigrirala u SAD tokom šezdesetih i sedmadesetih godina prošlog vijeka nikada nije odustajala od potrage za posmrtnim ostacima svog nesahranjenog supruga i oca. Prvo je u SAD otišao stariji sin Vasilije 1966, a zatim i mlađi Vladimir sa majkom […]

Dodik: Nadležne službe će sačuvati bezbjednost

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni, povodom navoda da veći broj Bošnjaka sutra u Potočarima planira okupljanje kako bi isprovocirala Srbe i tako izazvali incidente, da je to stvar za nadležne službe u Srpskoj koje će to veoma efikasno riješiti. “Vjerujem da postoje takvi umovi koji bi pokušali na takav način nešto da […]