Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Proizvođač čuvenih “Mocart” kugli podnio zahtjev za stečaj

01 Decembar 2021
1 min.
Proizvođač čuvenih “Mocart” kugli podnio zahtjev za stečaj

Kompanija “Salcburg čokolada” iz austrijskog Grediga, najpoznatija po proizvodnji kugli “Mocart”, podnijela je zahtjev za stečaj, čime je ugroženo 140 radnih mjesta.


Iz kompanije su saopštili da nisu u mogućnosti radnicima isplatiti plate za novembar.

Austrijski javni servis ORF prenosi da je kompanija zahtjev podnijela regionalnom sudu. Stečajni upravnik, koga će imenovati sud, uskoro će donijeti odluku o tome kakva budućnost očekuje kompaniju.

Pogon “Salcburg čokolada” u Češkoj ostaje otvoren i nastavlja normalno da funkcioniše.

Grupa investitora prije sedam godina preuzela je upravljanje kompanijom, koja je nastala još u 19. vijeku, a najveći rast zabilježila je nakon Drugog svjetskog rata.

Svjetski poznate kugle “Mocart” i drugi slatkiši sa kojima su bilježili najveće prodajne uspjehe, u Gredigu se proizvode još od 1948. godine.

SRNA

Povezani članci

Rusi ruše rekorde u proizvodnji oružja

Rusija proizvodi oružje rekordnom brzinom, dok ukrajinski partneri sa Zapada pokušavaju da povećaju podršku Kijevu, ali nisu u tome uspješni kao Rusi, navodi “Geopolitika”. Tokom prošle godine Rusija je razvijala novo oružje i municiju brže nego ikada u svojoj modernoj istoriji. Američki državni sekretar Entoni Blinken tvrdi da je Ruska Federacija uspjela je ubrza proizvodnju […]

Putin: Građani glasanjem potvrdili da zemlja ide u pravom smjeru

Građani Rusije potvrdili su svojim glasanjem na predsjedničkim izborima u Rusiji da zemlja ide u pravom smjeru, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin. Putin je nakon polaganja zakletve na ceremoniji inauguracije u Moskvi rekao da je siguran da će on i građani zajedno prevazići težak period, postati još jači i da će uspjeti da ostvare […]