Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Amidžić: Povećane troškove institucija BiH plaćaju Srpska i FBiH

06 Novembar 2023
1 min.
Amidžić: Povećane troškove institucija BiH plaćaju Srpska i FBiH

Institucije BiH svake godine troše sve više novca i te povećane troškove plaćaju Republika Srpska i Federacija BiH, a zakonska je obaveza da budžet bude predložen unutar ove godine što će na kraju biti i ispunjeno, izjavio je ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Srđan Amidžić.

Odgovarajući na novinarsko pitanje kada se može očekivati Nacrt budžeta institucija BiH, Amidžić je podsjetio da je Ministarstvo finansija i trezora pozvalo budžetske korisnike na racionalnije korištenje sredstava, ali, nažalost, nije dobilo pozitivan odgovor.

“Njihovi budžetski zahtjevi ne da nisu na nivou 2023. godine, već su na višem nivou. Pokušali smo i kroz dodatne konsultacije sa budžetskim korisnicima da se definišu neophodni troškovi i da budu na nešto nižem nivou. Kod nekih jesmo uspjeli, kod nekih nismo, a kod ovih koji nisu uspjeli mi ćemo unutar Ministarstva samostalno odlučiti koje ćemo troškove sniziti”, rekao je Amidžić novinarima u Banjaluci.

SRNA

Povezani članci

Danas pretežno oblačno, poslije podne kiša

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti pretežno oblačno, a poslije podne i tokom noći u većini krajeva očekuje se kiša. Na sjeveru će biti najtoplije uz sunčane periode, a tek kasnije popodne i uveče nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom. Ponegdje su mogući i jači lokalni pljuskovi, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. […]

Izmjene u saobraćaju zbog sanacionih radova

Na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros se vozi po suvim kolovozima, a vozačima se skreće pažnja na odrone i sanacione radove zbog čega je režim vožnje izmijenjen, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske. Zbog radova na magistralnom putu Nova Topola-Klašnice izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, a do […]