Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Arlov sutra na humanitarnom koncertu u Istočnom Novom Sarajevu

02 Decembar 2022
1 min.
Arlov sutra na humanitarnom koncertu u Istočnom Novom Sarajevu

U Istočnom Novom Sarajevu sutra će biti održan humanitarni koncert “Mi smo djeca neba” na kojem će nastupiti osnovci iz Kosovske Kamenice i muzička sekcija Osnovne škole “Petar Petrović, najavljeno je iz banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji.


Predsjednik Odbora rekao je da je ponosan što će na ovaj način biti iskazana neraskidiva veza Srba i srpske djece sa Kosova i Metohije i Republike Srpske koja traje već više od deset godina kroz projekat “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”.

Kroz ovaj projekat do sada je prošlo 6.000 srpske djece sa Kosova koja su boravila u 37 gradova i opština Republike Srpske.

Koncert koji organizuje organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža biće održan u 18.00 časova u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo gdje će biti postavljene kutije za humanitarni prilog, a prikupljeni novac je namijenjen za pomoć djeci sa Kosova i Metohije.

SRNA

Povezani članci

Sveti Varnava Ispovjednik- svetlost i uhtjeha sarajevskim Srbima još od Drugog svjetskog rata

Hram posvećen Svetom Varnavi Ispovjedniku Hvostanskom i Sarajevskom nalazi se u naselju Vranješ u opštini Istočno Novo Sarajevo i dio je jedinstvene cjeline sa gradskim i vojnim grobljem na Vranješu. Izgradnja ovog hrama počela je 2011. godine, dok su radovi na iskopavanju temelja za novu crkvu počeli u julu 2010. godine. Osvećenje temelja izvršio je […]

Učenice JU Škole za osnovno muzičko obrazovanje uspješne na Republičkom takmičenju (FOTO)

Na Republičkom takmičenju muzičkih škola Republike Srpske, u kategoriji solo pjevanje, učenice JU Škole za osnovno muzičko obrazovanje Istočno Novo Sarajevo ostvarile su zapažene rezultate osvojivši jednu prvu i četiri druge nagrade. Učenica Anđela Govedarica-Lučić iz klase profesorice Maje Gluhić već drugu godinu osvaja nagradu na ovom takmičenju. Prošle godine je osvojila treću, a ove […]