Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Bašević: Srbi nikada neće dozvoliti da ih ponize i nametnu im krivicu

16 April 2024
2 min.
Bašević: Srbi nikada neće dozvoliti da ih ponize i nametnu im krivicu

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Strahinja Bašević poručio je da će sa velikog narodnog mitinga “Srpska te zove” u Banjaluci biti poslata jasna poruka da su Srbi slobodarski narod koji nikada neće dozvoliti da ga razni stranci i njima podanička i poslušna sarajevska politička čaršija ponize lažnim kvalifikacijama i nametanjem krivice gdje je nema.

“Naš obraz je čist i neukaljan, a ovi što nas danas kinje obraza i nemaju, jer da je drugačije ne bi pokušavali da svoju krvavu prošlost peru ogavnim projekcijama, zloupotrebljavajući međunarodno pravo i kršeći sve moguće procedure, te lažnim narativom o najstradalnijem narodu na Balkanu, kojim bi da opravdaju i prekriju svoje izvorište oličeno u najmračnijoj ideologiji prošlog vijeka i sva ogromna zlodjela koja je ona donijela”, naglasio je Bašević.

On je pozvao građane Sarajevsko-romanijske regije da se u što većem broju okupe na velikom narodnom mitingu “Srpska te zove” u četvrtak, 18. aprila, u Banjaluci, te i toga dana, kao što je to bilo i u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, pokažu da su jedinstveni i odlučni da odbrane svoju Republiku Srpsku, bez obzira na to koja je, kakva i kolika sila napadala.

“Narod Romanije i ovog kraja kroz istoriju je čuvao svoje ime, ognjište, zemlju, krsnu slavu i dostojanstvo, uvijek stavljajući slobodu i pravo da živi kao svoj na svome i da se o tome samostalno pita, što je i danas vrhunski ideal kojem teži i oko kojeg ni sa kim i nikada ne trguje”, istakao je Bašević.

Bošnjački dio misije BiH pri UN jednostrano je, bez odluke Predsjedništa BiH, uz sponzorstvo dijela zapadnih zemalja, pokrenuo inicijativu za usvajanje nove rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN. Prethodno je prije devet godina Rusija stavila veto u Savjetu bezbjednosti UN na britansku rezoluciju o Srebrenici.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je da u četvrtak, 18. aprila, u Narodnoj skupštini bude usvojen izvještaj Međunarodne komisije za Srebrenicu, a nakon toga i na prisustvo velikom mitingu srpskog naroda na Trgu Krajine u Banjaluci sa kojeg će biti poručeno da su Srbi posvećeni svojoj slobodi i odbrani svoje budućnosti.

SRNA

Povezani članci

Ana Pajić izabrana za fotomodela regije Istočno Sarajevo

U nedjelju, 28.04.2024., u Grand Event hall-u održan je spektakularan događaj koji je obilježio ljubitelje mode, ljepote i glamura – Izbor za Fotomodela regije Istočno Sarajevo, u organizaciji renomiranog Fashion M-a uz podršku Opštine Istočna Ilidža. Jedanaest talentiranih djevojaka s područja regije predstavilo se publici i žiriju u sportskoj,poslovnoj i svečano-poslovnoj kolekciji, demonstrirajući karakter, elokvenciju […]

Bjegunac iz predmeta ”Kode” uhapšen po potjernici Interpola

Policijski službenici PU Istočno Sarajevo uhapsili su rano jutros Branislava Janjića, za kojim je raspisana crvena Interpol potjernica u predmetu ”Kode”. Janjić je uhapšeno u Istočnoj Ilidži i osumnjičen je kao član kriminalne grupe za koju se sumnja da bavila trgovinom droge, te da je blisko sarađivala i sa kriminalnom grupom Darka Еleza. Akcijom ”Kode” […]