Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Danas o Prijedlogu zakona o studentskom standardu

22 Jun 2021
1 min.
Danas o Prijedlogu zakona o studentskom standardu

Narodna skupština Republike Srpske trebalo bi danas u Banjaluci da razmatra Prijedlog zakona o studentskom standardu, čiji je cilj stvaranje jednakih uslova i šansi za studente u Srpskoj.


Prijedlogom zakona o studentskom standardu precizirani su postupak i ostvarivanje prava na smještaj, ishranu, studentsku stipendiju, ali i pravo na primarni nivo zdravstvene zaštite.

Poslanici bi trebalo da razmatraju Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o upravljanju otpadom, po hitnom postupku, i Prijedlog zakona o strateškom planiranju i upravljanju razvojem u Republici Srpskoj.

Na predloženom dnevnom redu je i Nacrt zakona o utvrđivanju porijekla imovine i posebnom porezu na imovinu – prijedlog Kluba poslanika SNSD-a.

Početak sjednice zakazan je u 10.00 časova.

SRNA

Povezani članci

Sutra isplata penzija

Ministarstvo finansija Republike Srpske saopštilo je da će sutra biti isplaćene aprilske penzije za šta je u budžetu obezbIjeđeno 147,3 miliona KM u neto iznosu. Penzije će biti isplaćene ranije od uobičajenog roka zbog predstojećih majskih praznika i neradnih dana, podsjeća se u saopštenju. Za isplatu martovske i aprilske penzije, budžetom je u ovom mjesecu […]

Sjednica Vlade Srpske 2. maja u Srebrenici

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će Vlada Srpske zasjedati 2. maja u Srebrenici, gdje će biti prisutno kompletno republičko rukovodstvo, koje će, ako mu bude pružena prilika, odnijeti i cvijeće u Potočare. Dodik je rekao da Srpska neće prihvatiti rezoluciju o Srebrenici o kojoj će se odlučivati u Generalnoj skupštini UN, jer […]