Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

“Infoteh Jahorina 2024.” od 20. do 22. marta

18 Mart 2024
1 min.
“Infoteh Jahorina 2024.” od 20. do 22. marta

Međunarodni naučno-stručni simpozijum “Infoteh Jahorina 2024” biće otvoren u srijedu, 20. marta, na Jahorini, u organizaciji Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Ovogodišnji, 24. simpozijum, biće organizovan u hibridnoj formi, jer će dio programskih sadržaja biti na Jahorini, dok će dio biti u virtuelnoj formi putem onlajn prezentacija radova i predavanja po pozivu.

Svečana ceremonija otvaranja simpozijuma biće u 11.00 časova u hotelu “Rajska dolina”, najavljeno je iz Elektrotehničkog fakulteta.

Prema planu, izjave za medije planirane su u 10.30 časova.

Međunarodni simpozijum “Infoteh Jahorina” okuplja stručnjake, naučnike, inženjere, istraživače i studente iz oblasti informacionih tehnologija i njihove primjene u oblasti sistema upravljanja, komunikacionih sistema, proizvodnih i elektronskih sistema, elektroenergetike i drugih oblasti elektrotehnike i računarstva.

Prvi “Infoteh Jahorina” održan je 2001. godine, nakon čega privlači značajan broj učesnika uglavnom iz regiona zapadnog Balkana i održava dobar kvalitet i broj prijavljenih i prezentovanih radova.

Simpozijum će trajati do 22. marta.

SRNA

Povezani članci

U utorak o atrakcijama tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika

 Na Jahorini će u utorak, 30. aprila, biti održana konferencija za novinare povodom otvaranja atrakcija koje će biti dostupne posjetiocima tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika, kao i najava za ljetnu sezonu. Pres-konferencija biće održana u prostorijama Ruskog doma od 13.00 časova, najavljeno je iz Olimpijskog centra /OC/ “Jahorina”. Medijima će se obratiti direktor OC “Jahorina” […]

Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti

Major Vuko Čvoro prerano nas je napustio na današnji dan, 27. aprila 2016. godine u svojoj 58. godini života, ostavivši iza sebe neutješnu majku, suprugu, sinove, snahe i unučad. Disciplinovanost, iskrenost, pravednost i odgovornost bile su vrline koje su krasile ovog čovjeka, prvenstveno sina, supruga, oca i djeda, a zatim borca Vojske Republike Srpske, koji […]