Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Košarac: Rezolucijom o Srebrenici žele da fabrikuju intrige protiv Srba

03 April 2024
2 min.
Košarac: Rezolucijom o Srebrenici žele da fabrikuju intrige protiv Srba

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac rekao je da je iniciranje donošenja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN izraz jednog falsifikata i ustaljene potrebe da se fabrikuju intrige protiv srpskog naroda.

“Ona je potpuno nepotrebna. Ona je izraz jednog falsifikata i ustaljene potrebe međunarodne zajednice, prije svega, zapadnih zemalja da zajedno sa Bošnjacima fabrikuju neke intrige protiv srpskog naroda u BiH i generalno Srba”, rekao je Košarac.

Košarac smatra da je to samo jedna vrsta njihove nemoći i potrebe da zadovolje određenu vrstu ugovorenih obaveza sa strancima, prije svega sa SAD.

“Mislim da je to njihova ustaljena namjera da kvalifikuju srpski narod kvalifikacijama koje nemaju nikakve veze sa tim”, dodao je Košarac.

To je, kaže, u konglomeraciji napada na Republiku Srpsku i njenog predsjednika Milorada Dodika, kao i na jedan dio političkog rukovodstva.

“Oni to najavljuju. Vidjećemo kako će se situacija razvijati ali ona ništa neće promijeniti”, zaključio je Košarac.

Nezavisna međunarodna komisija za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine zaključila je da se u Srebrenici nije dogodio ni pojedinačni zločin genocida niti genocid uopšte.

Bošnjački dio misije BiH pri UN samostalno, bez odluke Predsjedništa BiH, radi na novoj rezoluciji o Srebrenici koja bi trebalo da bude predstavljena na sjednici Generalne skupštine UN 27. aprila.

SRNA

Povezani članci

Lukić: Tužilački tim pokazuje koliko je neozbiljan, sve dirigovano iz američke Ambasade

užilaštvo BiH, odnosno tužilački tim svaki put iskoristi priliku da pokaže koliko je neozbiljan i nije dorastao bilo čemu, a sve je dirigovano iz američke Ambasade, rekao je vršilac dužnosti direktora “Službenog glasnika Republike Srpske” Miloš Lukić nakon današnjeg nastavka suđenja pred Sudom BiH. “I danas smo imali priliku da vidimo da se dokazi, kao […]

Dodik: Uskraćeno elementarno pravo na pravično suđenje

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da mu je uskraćeno elementarno pravo na pravično suđenje pred Sudom BiH budući da se u namještenu formu pokušava ugurati sve i svašta. “Nemamo mogućnost da ovdje dokažemo svoju nevinost”, istakao je Dodik. Dodik je istakao da se dokazuje tvrdnja da je proces protiv njega politički namješten […]