Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Na tucijadi u Sokocu više od 40 učesnika

05 Maj 2024
1 min.
Na tucijadi u Sokocu više od 40 učesnika

Na tucijadi u Sokocu Lazar Jokić imao je najljepše našarano vaskršnje jaje, a Nikola Mumović najtvrđe, rekao je predsjednik Udruženja građana “Sveti Vasilije Ostroški” Milan Maričić.

Tucijala je održana u porti Crkve Svetog proroka Ilije u Sokocu, a nadmetala su se djeca do 15 godina.

Nagrada za najmlađeg među više od 40 učesnika “Vaskršnje tucijade” uručena je trogodišnjem Alekseju Savčiću.

Maričić je naglasio da je prva nagrada za najtvrđe jaje ikona Svetog Vasilija Ostoškog, prva za najbolje našarano jaje je ikona Majke Božije, a za najmlađeg učesnika nagrada su krst i igračke.

Za dobitnike druge i treće nagrade obezbijeđeni su školski ruksak i školski pribor, a svim učesnicima uručene su zahvalnice.

Maričić je podsjetio da je Udruženje “Sveti Vasilije Ostroški” i ove godine u susret najradosnijem hrišćanskom prazniku Vaskrsu organizovalo humanitarnu akciju i pripremilo skoro trideset paketa za socijalno-ugrožene porodice.

Četvrtu “Vaskršnju tucijadu” u Sokocu organizovali su Udruženje građana “Sveti Vasilije Ostroški” i Crkvena opština Sokolac.

Protojerej stavrofor Mladen Vidaković rekao je da je cilj privući djecu crkvi, jer je Gospod Isus Hristos i rekao, pustite djecu meni jer takvih je carstvo nebesko.

SRNA

Povezani članci

Ljevnaić: Očuvanjem planine ulažemo u budućnost budućih generacija

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić rekao je da razvoj Jahorine predstavljaju veliku šansu za region i pozvao građane i privrednike da zajedno rade na tome uz očuvanje prirodne ljepote i potencijala olimpijske planine. “Jahorina je naš najveći potencijal, ona je sinonim za stotinu fabrika. Trenutno koristimo samo 10 odsto njenih mogućnosti, a važno je […]

U akciji “Očistimo Jahorinu zajedno” prikupljena 301 vreća smeća

Olimpijski centar /OC/ “Jahorina” u saradnji sa opštinom Pale organizovao je juče akciju “Očistimo Jahorinu zajedno” s ciljem očuvanja prirodnih ljepota, čistoće planinskog područja i podizanja ekološke svijesti građana i posjetilaca u kojoj je prikupljena 301 vreća smeća. Direktor OC “Jahorina” Dejan Ljevnaić rekao je novinarima da se na akciju čišćenja planine prijavilo 300 ljudi […]