Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Obilježavanje Vidovdana u manastiru u Sasama

22 Jun 2021
1 min.
Obilježavanje Vidovdana u manastiru u Sasama

Svetom arhijerejskom liturgijom i parastosom srpskim vojnicima poginulim od Kosovskog boja do danas, u porti manastira Svete Trojice u Sasama kod Bratunca biće obilježen Vidovdan – krsna slava Vojske Republike Srpske i 3. pješadijskog /Republika Srpska/ puka.


Planirano je da ovogodišnjoj proslavi Vidovdana prisustvuju najviši predstavnici političkog, javnog i kulturnog života i predstavnici nevladinih organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, a u skladu sa aktuelnom situacijom i mjerama za suzbijanje širenja epidemije virusa korona, najavljeno je iz Trećeg pješadijskog puka.

Komanda 3. pješadijskog /Republika Srpska/ puka tradicionalno organizuje proslavu Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske i ovog puka, koja će ove godine biti upriličena u porti manastira Svete Trojice u Sasama kod Bratunca.

Programom obilježavanja 28. juna u 9.00 časova predviđena je liturgija, te parastos srpskim vojnicima poginulim od kosovskog boja do danas, a u 11.30 časova izjave za medije.

SRNA

Povezani članci

Dodik: Srpska će proglasiti nezavisnost ako Šmit interveniše u vezi sa imovinom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Srpska, ukoliko Nijemac Kristijan Šmit interveniše u vezi sa imovinom, neće imati drugi izbor osim da svoj status brani tako što će proglasiti nezavisnost. Dodik je naveo da je francuske senatore u Parizu danas informisao da Nijemac Šmit, koji nema legitimitet i legalitet, pokušava da modelira ustavni […]

Dodik u Parizu sa francuskim senatorima

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boravi u višednevnoj radnoj posjeti Francuskoj. Danas se sastao sa francuskim senatorima, nakon čega će razgovarati i sa savjetnikom francuskog predsjednika Emanuelom Bonom. Sastanku sa senatorima prisustvovao je i ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željko Budimir. Dodik je za RTRS ranije rekao da će senatore informisati […]