Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Od sutra obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta

07 Maj 2024
2 min.
Od sutra obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta

Crveni krst Republike Srpske od sutra do 15. maja obilježiće nizom aktivnosti Svjetski dan i Nedjelju Crvenog krsta pod sloganom “Porodica humanosti”.


Iz Crvenog krsta Republike Srpske saopšteno je da je za sutra planirana posjeta akušerskom odjeljenju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u 10.00 časova.

Istog dana od 12.00 časova u Gerontološkom centru Banjaluka biće održan okrugli sto o temi “Mjesto i uloga Crvenog krsta Republike Srpske u društvu”.

U Nedjelji Crvenog krsta predstavnici organizacija, volonteri i profesionalci posjetiće još 10 akušerskih odjeljenja i doniraće bebi-pakete u Gradišci, Prijedoru, Doboju, Bijeljini, Zvorniku, Palama, Istočnoj Ilidži, Foči, Nevesinju i Trebinju, saopšteno je iz ove humanitarne organizacije.

Predstavnici Crvenog krsta posjetiće gerontološke centre, centre za djecu sa smetnjama u razvoju, psihijatrijska odjeljenja bolnica, staračka i samačka domaćinstva, višečlane i porodice u stanju socijalne potrebe, javne kuhinje, te će dijeliti humanitarne pakete, kako bi im pružili pomoć u radu.

Cilj ovih aktivnosti jeste promocija sveukupnog humanitarnog rada, međuljudske solidarnosti i organizacije Crvenog krsta Republike Srpske.

Volonteri Crvenog krsta vršiće prodaju 80.000 građanskih markica na trgovima, u školama i drugim ustanovama, a novac od prodaje biće iskorišten za nabavku humanitarnih artikala i paketa za socijalno-ugroženo stanovništvo.

“Pošte Srpske” ove godine vršiće prodaju 50.000 doplatnih markica, a Filatelističko društvo 600 filatelističkih markica.

Crveni krst Republike Srpske u Nedjelji Crvenog krsta planira da realizuje nastavak predavanja o pokretu Crvenog krsta u osnovnim i srednjim školama, te akciju “zdravstveni dan” sa fokusom na besplatno mjerenja krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi.

Sve aktivnosti u Nedjelji Crvenog krsta biće realizovane posredstvom opštinskih i gradskih organizacija Crvenog krsta na terenu i kroz aktivno učešće rukovodstva Crvenog krsta Republike Srpske na terenu.

SRNA

Povezani članci

INS: Sutra obilježavanje 32 godine Prve sarajevske mehanizovane brigade

 U Istočnom Novom Sarajevu sutra će biti obilježene 32 godine od formiranja Prve sarajevske mehanizovane brigade i Komande Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske Republike Srpske. Iz Prve sarajevske mehanizovane brigade je 618 boraca dalo živote za današnju slobodu. Kroz Brigadu je prošlo oko 5.000 boraca i svaki drugi borac je ranjen jednom ili više puta, saopštila je […]

Ljevnaić: Očuvanjem planine ulažemo u budućnost budućih generacija

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić rekao je da razvoj Jahorine predstavljaju veliku šansu za region i pozvao građane i privrednike da zajedno rade na tome uz očuvanje prirodne ljepote i potencijala olimpijske planine. “Jahorina je naš najveći potencijal, ona je sinonim za stotinu fabrika. Trenutno koristimo samo 10 odsto njenih mogućnosti, a važno je […]