Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Poziv za dodjelu 150.000 KM nepovratnih sredstava za poljoprivredu

28 Mart 2024
1 min.
Poziv za dodjelu 150.000 KM nepovratnih sredstava za poljoprivredu

 Opština Istočno Novo Sarajevo raspisala je poziv za dodjelu 150.000 KM nepovratnih novčanih sredstava za poljoprivredu, a rok za podnošenje prijava je 15. april.


Podsticajna sredstva biće raspodijeljena za podsticanje mladih ljudi i mladih bračnih parova za otpočinjanje ili unapređenje biznisa, za subvencije za plasteničku proizvodnju, za voćarstvo /nabavka sadnica/, za povrtarstvo – finansiranje nabavke sjemenskog paketa za socijalno ugrožene porodice sa minimalnim primanjima.

Predviđene su i subvencije za pčelarstvo posredstvom Udruženja “Roj” za nabavku pčelarske opreme i košnica i za peradarstvo – finansiranje nabavke do 20 koka nosilja po korisniku za socijalno ugrožene stanovnike, objavljeno je na zvaničnoj stranici opštine Istočno Novo Sarajevo.

Pravo na podsticaje imaju korisnici koji imaju mjesto prebivališta na području opštine Istočno Novo Sarajevo, a podnosilac može konkurisati samo sa jednim zahtjevom.

Zahtjev za podsticajna sredstva /plastenička proizvodnja, sadni materijal i sjemenski paketi/ preuzima se u mjesnim zajednicama Vraca, Tilava, Lukavica i Miljevići radnim danima od 8.00 do 14.00 časova.

Nakon popunjavanja, zahtjev sa pripadajućom dokumentacijom, dostavlja se u mjesne zajednice.

Zahtjevi za ostala podsticajna sredstva preuzimaju se u Opštinskoj upravi, kancelarija broj šest.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona broj 057/340-836.

SRNA

Povezani članci

Usvojen izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave Istočno Sarajevo

Skupština grada Istočno Sarajevo, usvojila je danas Izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave Istočno Sarajevo za prošlu 2023. godinu. Na 25. redovnoj sjednici, usvojeni su i izvještaji o radu i finansijskom poslovanju Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo i Matične biblioteke Istočno Sarajevo, a jednoglasno je usvojen i izvještaj o radu Gradske radio-televizije Istočno Sarajevo […]

Sufinansiranje banjske rehabilitacije za penzionere

 Opština Istočno Novo Sarajevo sufinansiraće 50 odsto troškova za penzionere koji u toku godine budu boravili na banjsko-klimatskom liječenju ili rehabilitaciji u banjama u Republici Srpskoj. “Ostalh 50 odsto troškova snosiće penzioneri”, rekao je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić i dodao da je ovaj projekat usklađen u dogovoru sa Udruženjem penzionera Istočnog Novog […]