Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Preminuo vojnik koji se zapalio ispred ambasade u Vašingtonu

26 Februar 2024
1 min.
Preminuo vojnik koji se zapalio ispred ambasade u Vašingtonu

Pripadnik Ratnog vazduhoplovstva SAD koji se zapalio ispred Ambasade Izraela u Vašingtonu preminuo je danas, javila je medijska mreža En-Bi-Si.

Iako Ratno vazduhoplovstvo SAD nije objavilo ime vojnika koji se zapalio juče u znak protesta zbog izraelskog rata u Gazi, zbog pravila da se to objavljuje tek 24 časa nakon obavještavanja porodice, on se u video-zapisu koji je objavio uživo predstavio kao Aron Bušnel.

“Moje ime je Aron Bušnel. Ja sam aktivni pripadnik Ratnog vazduhoplovstva SAD i ne želim više da budem saučesnik u genocidu. Sada ću da učestvujem u ekstremnom činu protesta. Međutim, u poređenju sa onim što doživljava narod u Palestini u rukama svojih kolonizatora, to uopšte nije ekstremno. To je ono za šta je naša vladajuća klasa odlučila da je normalno”, rekao je Bušnel snimajući sebe dok se kretao ka Ambasadi.

Pripadnici Tajne službe SAD i Ođeljenje za hitne medicinske usluge reagovali su juče na licu mjesta. Bušnel, koji je kolabirao, prevezen je u lokalnu bolnicu sa povredama opasnim po život.

SRNA

Povezani članci

U Las Vegasu pet dana zaredom preko 46 stepeni

U Las Vegasu u američkoj državi Nevadi zabilježeno je rekordnih pet dana zaredom sa temperaturom od 46,1 stepen Celzijusa. U Las Vegasu je u nedjelju izmjereno 48,8 stepeni, što je rekordna temperatura ikada zabilježena u tom gradu, prenio je Vašington tajms. U utorak je u tom gradu izmjereno 48,3 stepena, čime je oboren rekord za […]

Nijagarini vodopadi zasvijetlili u bojama srpske trobojke

Nijagarini vodopadi zasvijetlili su u bojama srpske trobojke povodom 168 godina od rođenja srpskog naučnika i genija Nikole Tesle. “Snažno nevrijeme spriječilo je podizanje zastave ispred zgrade Skupštine grada Nijagara Fols pa je ovaj događaj odgođen za sutra, čime će početi ovogodišnji Međunarodni festival Dani Nikole Tesle“, rekao je Srni direktor ovog festivala Borislav Živković. […]