Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Preminuo vojnik koji se zapalio ispred ambasade u Vašingtonu

26 Februar 2024
1 min.
Preminuo vojnik koji se zapalio ispred ambasade u Vašingtonu

Pripadnik Ratnog vazduhoplovstva SAD koji se zapalio ispred Ambasade Izraela u Vašingtonu preminuo je danas, javila je medijska mreža En-Bi-Si.

Iako Ratno vazduhoplovstvo SAD nije objavilo ime vojnika koji se zapalio juče u znak protesta zbog izraelskog rata u Gazi, zbog pravila da se to objavljuje tek 24 časa nakon obavještavanja porodice, on se u video-zapisu koji je objavio uživo predstavio kao Aron Bušnel.

“Moje ime je Aron Bušnel. Ja sam aktivni pripadnik Ratnog vazduhoplovstva SAD i ne želim više da budem saučesnik u genocidu. Sada ću da učestvujem u ekstremnom činu protesta. Međutim, u poređenju sa onim što doživljava narod u Palestini u rukama svojih kolonizatora, to uopšte nije ekstremno. To je ono za šta je naša vladajuća klasa odlučila da je normalno”, rekao je Bušnel snimajući sebe dok se kretao ka Ambasadi.

Pripadnici Tajne službe SAD i Ođeljenje za hitne medicinske usluge reagovali su juče na licu mjesta. Bušnel, koji je kolabirao, prevezen je u lokalnu bolnicu sa povredama opasnim po život.

SRNA

Povezani članci

Oglasile se sirene: Vodostaj Urala premašio deset metara

Vodostaj rijeke Ural u blizini ruskog grada Orenburga porastao je na više od deset metara, saopštile su lokalne vlasti. U gradu sa 550.000 stanovnika, oko 1.200 kilometara istočno od Moskve, poplavljene su stotine kuća, a najmanje 7.700 ljudi je evakuisano, prenijela je agencija RIA Novosti. “Nivo vode Urala raste”, izjavio je Aleksej Kudinov, prvi zamjenik […]

Evropski sud pravde odbacio sankcije ruskim biznismenima

Evropski sud pravde donio je odluku da poništi lične sankcije ruskim biznismenima Petru Avenu i Mihailu Fridmanu, javlja RIA Novosti. Sud je, takođe, naložio Evropskom savjetu da plati troškove i izdatke Avena i Fridmana u vezi sa razmatranjem ovog slučaja. Tužbe ruskih privrednika razmatrane su u prvostepenom sudu i na njih se može uložiti žalba.