Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Presretač na području Istočnog Sarajeva od danas do 23. maja

14 Maj 2021
1 min.
Presretač na području Istočnog Sarajeva od danas do 23. maja

Na području Policijske uprave /PU/ Istočno Sarajevo od danas do 23. maja biće pojačana kontrola saobraćaja na putevima uz pomoć savremenog radarskog sistema, tzv. presretača, saopšteno je iz PU Istočno Sarajevo.


U saopštenju se precizira da će se kontrola vršiti uz pomoć savremenog radarskog sistema, a u cilju poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, posebno smanjenja broja težih saobraćajnih nezgoda čiji dominantni uzrok je neprilagođena brzina kretnja.

Brzina kretanja vršiće se uz pomoć savremenog radarskog sistema tzv. presretača, koji evidentira prekršaje u pokretu, a sankcionisanje će se vršiti direktnom kontrolom ili obavještenjem o učinjenom prekršaju na prijavljenu adresu prebivališta.

“Napominjemo, da uređaj posjeduje memoriju na koju policijski sužbenik ne može da utiče”, upozorava se u saopštenju.

PU Istočno Sarajevo apeluje na vozače motornih vozila da poštuju saobraćajna pravila i propise prilikom učestvovanja u saobraćaju, a brzinu kretanja prilagode uslovima i stanju na putevima.

SRNA

Povezani članci

Sufinansiranje banjske rehabilitacije za penzionere

 Opština Istočno Novo Sarajevo sufinansiraće 50 odsto troškova za penzionere koji u toku godine budu boravili na banjsko-klimatskom liječenju ili rehabilitaciji u banjama u Republici Srpskoj. “Ostalh 50 odsto troškova snosiće penzioneri”, rekao je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić i dodao da je ovaj projekat usklađen u dogovoru sa Udruženjem penzionera Istočnog Novog […]

U Istočnom Novom Sarajevu podijeljene sadnice za vlasnike plastenika

U Istočnom Novom Sarajevu juče su podijeljene sadnice povrća za 289 korisnika koji u svom posjedu imaju plastenik. Sadnice su dijeljene ispred MZ „Vraca“ i MZ „Toplik-Tilava“, u okviru Programa podsticaja razvoju poljoprivrede u opštini Istočno Novo Sarajevo za 2024. godinu. Vlasnicima plastenika od 50m2 podijeljeno je 150 sadnica , a za vlasnike plastenika od […]