Ravna planina banerRavna planina baner

Auto svijet

Proizvodnja automobila u Rusiji porasla za 16 odsto

15 Januar 2024
1 min.
Proizvodnja automobila u Rusiji porasla za 16 odsto

Proizvodnja automobila u Rusiji porasla je u svim segmentima tokom 2023. godine za 16 odsto, na više od 720.000 jedinica, izjavio je ruski ministar industrije i trgovine Denis Manturov.


“Proizvodnja je porasla ja 16 odsto, pošto je 720.000 automobila u raznim segmentima izašlo iz linije proizvodnje u zemlji”, rekao je Manturov na sastanku kojem je predsjedavao premijer Rusije Mihail Mišustin.

Manturov je dodao da je na domaćem tržištu prodato ukupno 1,3 miliona novih automobila, javio je TASS.

Rusko Ministarstvo industrije i trgovine saopštilo je ranije da je prodaja novih putničkih automobila u Rusiji tokom prošle godine porasla za 62 odsto, prodaja lakih komercijalnih vozila za 35 odsto, kamiona 74 odsto, a autobusa za 19 odsto.

SRNA

Povezani članci

Čemu služi čep na vratima automobila (VIDEO)

Da li ste ikada obratili pažnju na čep koji se nalazi sa donje strane vrata vašeg automobila? Kako bi automobil bio pouzdan i trajao što duže, proizvođači ugrađuju čitav niz funkcija koje su prije svega praktične, a služe što boljem održavanju automobila. Jedna od čestih “boljki” jeste korozija koja se pojavljuje na limariji svakog automobila, […]

Ovo je najskuplji auto uvezen u BiH prošle godine

Prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje, najskuplji automobil u prošloj godini koji je uvezen u BiH iznosio je 504,329 KM uz dodatna davanja koja su iznosila 85,768 KM. Radi se o automobilu Mercedes Benz Mejbah S 680 4 MATIK. U TOP 10 uvezenih automobila u prošloj godini našli su se još i Ferari F8 Tributo […]