Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Srednjoškolci na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru

17 April 2024
2 min.
Srednjoškolci na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru

Grad Istočno Sarajevo je, uz podršku srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović i njenog kabineta, obezbijedio da petoro srednjoškolaca iz Istočnog Sarajeva učestvuje u Krasnodaru na Sveruskom patriotskom forumu aktivista Pokreta “Post broj jedan”, koji će trajati naredna četiri dana.


“Ovu našu mladu delegaciju jutros je ugostio gradonačelnik Krasnodara Jevgenij Naumov, a to je bila prilika da sa njim održim i video-konferenciju, na kojoj smo dogovorili da delegacija Istočnog Sarajeva zvanično posjeti Krasnodar kako bismo pokrenuli aktivnosti na bratimljenju naša dva grada”, rekao je gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić.

Sa oko milion stanovnika Krasnodar je najveći grad na putu prema Crnom moru, glavni je grad Krasnodarske pokrajine i jedan od najbogatijih i najvažnijih privrednih i kulturnih centara Južnog federalnog okruga, saopšteno je iz Gradske uprave Istočnog Sarajeva.

Ćosić je istakao da bi zvanično uspostavljanje trajnog prijateljstva sa Krasnodarom mnogo značilo Istočnom Sarajevu i izrazio uvjerenje da će uskoro posjetiti ovaj grad i vrlo brzo završiti sve procedure potrebne za bratimljenje.

“Na taj način ćemo dodatno proširiti našu mrežu bratskih i prijateljskih gradova, koju u kontinuitetu unapređujemo jer želimo da popravimo međunarodni položaj Istočnog Sarajeva”, istakao je Ćosić.

Prema njegovim riječima, gradonačelnik Krasnodara istakao je da se srpski i ruski narod stotinama godina dobro poznaju i razumiju, imaju iste vrijednosti i mnogo zajedničkog u kulturi i tradiciji.

“On je izrazio spremnost da sarađujemo u različitim oblastima i zadovoljstvo što su ljudi iz Republike Srpske voljni da budu partneri Krasnodaru, gostoljubivom gradu koji do sada ima 13 gradova prijatelja i pobratima”, naveo je Ćosić.

SRNA

Povezani članci

Nikol Kidman dobila nagradu za životno djelo

Glumica Nikol Kidman dobila je nagradu za životno djelo Američkog filmskog instututa (AFI), čime je postala prva australijska glumica kojoj je dodijeljena ta nagrada. “Pivilegija je snimati filmove”, rekla je Kidman na ceremoniji dodjele nagrada, prenosi Tanjug pisanje BBC-ija. Glumici filma “Mulen Ruž”, prestižnu nagradu uručila je koleginica i trostruka oskarovka Meril Strip. Ostale zvijezde […]

Rambo Amadeus ima novu pjesmu (VIDEO)

​Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, ima novu pjesmu koja nosi naziv “Show Business”. Za potrebe ove numere napravljen je i spot, koji sadrži kadrove iz filmova “Metropolis” (1927.) i “Godzila” (1958.) “U ovoj epohi, koju trenutno živimo, šou biznis je ušao u sve pore društva. Ni biznis, ni politika, ni zdravstvo, ni obrazovanje, ništa […]