Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U Palama podijeljeni sjemenski paketi za 331 porodicu

05 April 2024
1 min.
U Palama podijeljeni sjemenski paketi za 331 porodicu

Opština Pale u okviru programa podsticaja podijelila je danas sjemenske pakete za proljećnu sjetvu za 331 porodicu sa područja ove lokalne zajednice, ukupne vrijednosti oko 30.000 KM.

Načelnik opštinskog Od‌jeljenja za privredu i društvene d‌jelatnosti Miodrag Plakalović rekao je novinarima da paketi sadrži sjemenski krompir, luk i sitno sjeme.

“Ovo je samo jedna u nizu podsticajnih mjera poljoprivrednim proizvođačima. Nedavno smo podijelili sadnice voća, plastenike, a do kraja godine realizovaćemo i ostale programe predviđene budžetom opštine”, istakao je Plakalović.

On je podsjetio da opštinska uprava i njeno odjeljenje godinama realizuje ove programe podsticaja svojim sugrađanima.

Plakalović je naveo da je javnim pozivom bilo predviđeno 300 pakata za kategorije penzionera, socijalno ugroženima, višečlanim porodicama, porodicama poginulih boraca, s obzirom na veliko interesovanje izvršeno je dokupljivanje ostalih paketa.

“Prijavljen je 331 korisnik. Opštinska uprava odlučila je da nikoga ne odbije, tako da su svi zainteresovani dobili sjemenske pakete”, izjavio je Plakalović.

Korisnici su zahvalili opštini Pale za ovaj vid podrške koja je za njih od velikog značaja.

SRNA

Povezani članci

Potpisani ugovori o projektima na Jahorini vrijednosti veće od tri miliona KM

Načelnik opštine Pale Boško Jugović i izvođač radova “Eko euro tim” iz Banjaluke potpisali su danas ugovore za izvođenje radova na dva projekta koji se tiču izgradnje glavnog kanalizacionog kolektora i primarne kanalizacione mreže fekalne kanalizacije na Jahorini, čija ukupna vrijednost prelazi tri miliona KM. Jugović je izjavio novinarima da je ovo jedan od bitnijih […]

Predstavljen projekat treće trake preko Romanije

 U Gradskoj upravi Istočno Sarajevo danas je održana prezentacija projekta izgradnje dodatne trake za spora vozila na dionici magistralnog puta Podromanija–Sumbulovac, prevoj Romanija. Vrijednost projekta, koji su prezentovali predstavnici preduzeća “Putevi Republike Srpske”, je šest miliona KM, a očekivani period izvođenja radova je 24 mjeseca, saopšteno je iz Gradske uprave. Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić […]