Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U petak akademija posvećena Dobrici Eriću

27 Mart 2024
1 min.
U petak akademija posvećena Dobrici Eriću

Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo u petak, 29. marta, organizuje akademiju povodom pet godina od upokojenja srpskog pjesnika Dobrice Erića.

Na akademiji će učestvovati “Srbski pravoslavni pojci” iz Beograda, pjevačke grupe “Prosvjeta” iz Vukovara i “Srpski vez” iz Kumanova, te Helena Miljević iz Kukujevaca i Helena Inić iz Gračanice, saopšteno je iz Kulturnog centra.

Početak akademije zakazan je za 17.00 časova u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

Dobrica Erić bio je srpski književnik, pjesnik, prozni i dramski pisac. Autor je više romana, pet knjiga lirske proze, 23 zbirke pjesama, pet pozorišnih drama i 40 knjiga za djecu.

Bio je član Udruženja književnika Srbije i mnogih drugih značajnih asocijacija, među kojim i Udruženja za kulturu, umjetnost i međunarodnu saradnju “Adligat” u Beogradu, gdje se nalazi dio pjesnikove zaostavštine, u okviru Zbirke književnika Dobrice Erića.

Erić je zaslužni umjetnik grada Beograda, a djela su mu prodavana u milionskom tiražu i mnoga prevedena na strane jezike. Preminuo je 29. marta 2019. u 82. godini.

SRNA

Povezani članci

Usvojen izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave Istočno Sarajevo

Skupština grada Istočno Sarajevo, usvojila je danas Izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave Istočno Sarajevo za prošlu 2023. godinu. Na 25. redovnoj sjednici, usvojeni su i izvještaji o radu i finansijskom poslovanju Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo i Matične biblioteke Istočno Sarajevo, a jednoglasno je usvojen i izvještaj o radu Gradske radio-televizije Istočno Sarajevo […]

Sufinansiranje banjske rehabilitacije za penzionere

 Opština Istočno Novo Sarajevo sufinansiraće 50 odsto troškova za penzionere koji u toku godine budu boravili na banjsko-klimatskom liječenju ili rehabilitaciji u banjama u Republici Srpskoj. “Ostalh 50 odsto troškova snosiće penzioneri”, rekao je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić i dodao da je ovaj projekat usklađen u dogovoru sa Udruženjem penzionera Istočnog Novog […]