Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U utorak u Istočnom Sarajevu maskenbal pod nazivom “Glavni junak jedne knjige”

27 Mart 2024
2 min.
U utorak u Istočnom Sarajevu maskenbal pod nazivom “Glavni junak jedne knjige”

Dječija biblioteka Istočno Sarajevo, povodom Međunarodnog dana dječije knjige – 2. aprila, organizuje maskenbal pod nazivom „Glavni junak jedne knjige“, na kom će djeca pokazati ko su glavni junaci sa kojima se poistovjećuju, sa kojim likom dijele radost ili tugu i koga vole da imitiraju.

„Cilj je da se širom svijeta pošalje jedinstvena poruka – važno je čitati djeci i važno je da djeca čitaju, a i da se u djeci razvije ljubav prema knjizi“, saopšteno je iz Dječije biblioteke.

Početak maskenbala predviđen je u 12 časova u Dječijoj biblioteci Istočno Sarajevo.

“Knjige oblikuju način na koji posmatramo svijet. U njima upoznajemo likove koji su neustrašivi, ljubazni, hrabri, avanturisti, puni ljubavi, duhoviti, kreativni, nevini. Oni nam pomažu da prevaziđemo strahove. Oni nas podsjećaju da je važno voljeti. Knjige nas podstiču da mislimo. Rađaju nam nove ideje. Knjige jačaju samopouzdanje i pomažu nam da shvatimo zašto smo to što jesmo, da otkrijemo odakle dolazimo i shvatimo kuda želimo da idemo. Knjige nas zabavljaju, nasmiju i rasplaču. Knjige grade veze. Knjige odgovaraju na pitanja. Knjige postavljaju pitanja. Knjige su sjajni saputnici. Nikada nismo usamljeni kada čitamo knjigu. Knjige pripremaju djecu za svijet odraslih”, navode iz Dječije biblioteke objašnjavajući značaj knjiga.

Međunarodni dan dječije knjige obilježava se svake godine 2. aprila, povodom rođenja danskog dječijeg pisca Hansa Kristijana Andersena, 1805. godine.

Povezani članci

Usvojen izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave Istočno Sarajevo

Skupština grada Istočno Sarajevo, usvojila je danas Izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave Istočno Sarajevo za prošlu 2023. godinu. Na 25. redovnoj sjednici, usvojeni su i izvještaji o radu i finansijskom poslovanju Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo i Matične biblioteke Istočno Sarajevo, a jednoglasno je usvojen i izvještaj o radu Gradske radio-televizije Istočno Sarajevo […]

Sufinansiranje banjske rehabilitacije za penzionere

 Opština Istočno Novo Sarajevo sufinansiraće 50 odsto troškova za penzionere koji u toku godine budu boravili na banjsko-klimatskom liječenju ili rehabilitaciji u banjama u Republici Srpskoj. “Ostalh 50 odsto troškova snosiće penzioneri”, rekao je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić i dodao da je ovaj projekat usklađen u dogovoru sa Udruženjem penzionera Istočnog Novog […]