Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Vučić: Potreban nam je mir i odgovoran pristup

24 Januar 2023
2 min.
Vučić: Potreban nam je mir i odgovoran pristup

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su Srbiji potreban mir i odgovoran pristup i da narod ne mora da brine jer ništa nije potpisano.

“Narod ne mora da brine, jer niti smo šta potpisali, niti negde ima naš paraf. U svakom slučaju, pred nama je težak period i biće nam potrebno više truda, rada i energije, pre svega jedinstva”, napisao je Vučić na “Tviteru”.

On je na sjednici Savjeta za koordinaciju aktivnosti istakao da je za Srbiju ključno da poveća stopu privrednog rasta i zamolio je članove Vlade i direktore javnih preduzeća da ulože više energije, rada, truda i entuzijazma kako bi zemlja nastavila ubrzano da napreduje.

“Moramo da očuvamo ili podignemo nivo zaposlenosti, da snažimo industriju i građevinarstvo, pravimo nove objekte u energetskoj infrastrukturi. Potreban nam je težak i naporan rad. Rad, rad i samo rad”, naveo je Vučić na “Instagramu”.

Sjednici, na kojoj su razmatrane mjere za rast bruto društvenog proizvoda /BDP/, Vučić je prisustvovao na poziv premijera Srbije Ane Brnabić.

Vučić je u sinoćnjem obraćanju naveo da mu je na sastanku sa međunarodnom
“petorkom” rečeno da Srbija mora da prihvati njihov prijedlog o normalizaciji odnosa sa Prištinom jer će u suprotnom biti suočena sa prekidom procesa evropskih integracija, zaustavljanem i povlačenjem investicija i sa svim sveobuhvatnim mjerama koje će nanijeti veliku štetu zemlji.

SRNA

Povezani članci

Najstarija crkva u Srbiji: U njoj se krstio Sveti Sava i njegova braća, a sada je štiti UNESKO

Na uzvišenju samo nekoliko kilometara od Novog Pazara nalazi se najstariji spomenik crkvene arhitektire u Srbiji, posvećen Svetim apostolima Petru i Pavlu. Pretpostavlja se da je ova crkva izgrađena u devetom vijeku na temeljima još starije bogomolje koja je tu postojala još u šestom vijeku. – Ovde su kršteni sinovi Nemanjića, Vukan, Nemanja i Rastko. […]

Posebna sjednica Skupštine Srbije; Prisustvuje i Vučić

Skupština Srbije danas će početi posebnu sjednicu o Kosovu i Metohiji, odnosno o izvještaju Vlade Srbije o pregovorima sa Prištinom, kojoj će prisustvovati predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. U izvještaju Vlade o Kosovu i Metohiji navodi se da je došlo do eskalacije krize, sistemske diskriminacije i nasilja nad Srbima u južnoj srpskoj pokrajini, kao i da […]