Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Započeti radovi na obnovi Hrama Svetog Save u Zavidovićima

11 April 2024
2 min.
Započeti radovi na obnovi Hrama Svetog Save u Zavidovićima

Na osnovu odobrenja Eparhijskog upravnog odbora Mitropolije dabrobosanske započeli su radovi na generalnoj obnovi Hrama Svetog Save u Zavidovićima čija predračunska vrijednost iznosi 151.930 KM.

Radovi su počeli 18. marta, a izvodi ih firma “Dekor Kuprešak” iz Banjaluke.

Ovaj hram je obnovljen prije 21 godinu, ali usljed nedostatka izolacije između temelja i zidova, te velike vlage došlo je do oštećenja unutrašnje i spoljne fasade.

Obnova će biti izvođena u fazama, a trenutno su u toku radovi iz prve faze koji se odnose na zaustavljanje prodiranja vlage iz temelja u zidove Hrama, navedeno je na veb-stranici Mitropolije dabrobosanske.

Ukupna predračunska vrijednost radova je 151.930 KM sa PDV-om, a vrijednost ugovorenih radova koji će biti izvedeni u prvoj fazi iznosi 23.364 KM sa uračunatim PDV-om.

“Izvođenje ugovorenih radova iz prve faze finansiramo namjenskim prilozima vjernika, a značajnu podršku su nam u ovom projektu, kao i u ranijim našim aktivnostima pružili Crkvena opština Tičino /Eparhija austrijsko–švajcarska/ i naš parohijanin Zdravko Mišanović, koji živi i radi u Italiji”, rekao je paroh zavidovićki Zoran Živković.

On je dodao da su dio sredstava koje su u prethodnim godinama dobili od grada Zavidovići sačuvali i upotrijebili za potrebe finansiranja radova na obnovi Hrama.

“Ohrabreni velikom podrškom koju je naš narod pružio u obnovi hramova i manastira na ovom području, vjerujemo da ćemo, uz Božiju pomoć, završiti i obnovu naše crkve u Zavidovićima i sačuvati je za budućnost i nove generacije”, naveo je Živković.

SRNA

Povezani članci

Lukić: Tužilački tim pokazuje koliko je neozbiljan, sve dirigovano iz američke Ambasade

užilaštvo BiH, odnosno tužilački tim svaki put iskoristi priliku da pokaže koliko je neozbiljan i nije dorastao bilo čemu, a sve je dirigovano iz američke Ambasade, rekao je vršilac dužnosti direktora “Službenog glasnika Republike Srpske” Miloš Lukić nakon današnjeg nastavka suđenja pred Sudom BiH. “I danas smo imali priliku da vidimo da se dokazi, kao […]

Dodik: Uskraćeno elementarno pravo na pravično suđenje

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da mu je uskraćeno elementarno pravo na pravično suđenje pred Sudom BiH budući da se u namještenu formu pokušava ugurati sve i svašta. “Nemamo mogućnost da ovdje dokažemo svoju nevinost”, istakao je Dodik. Dodik je istakao da se dokazuje tvrdnja da je proces protiv njega politički namješten […]