Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik: Istovremeni ataci na Srpsku i Srbiju trasiraće odnose u regionu

14 April 2024
1 min.
Dodik: Istovremeni ataci na Srpsku i Srbiju trasiraće odnose u regionu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da će rezolucija o Srebrenici i pokušaji da samoproglašeno Kosovo postane član Savjeta Evrope koji se dešavaju u gotovo identično vrijeme obilježiti i trasirati odnose Srba sa drugim narodima u regionu.


“Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u pravu kada govori da je riječ o dva događaja u gotovo identično vrijeme koji će obilježiti i trasirati odnose i sa drugim narodima u regionu”, rekao je Dodik u telefonskoj izjavi Srni iz Atine.

On je istakao da su ataci na Srbiju, na Savjet Evrope da navodno bude priznato Kosovo još jedan dokaz ignorisanja realnih odnosa i realne situacije.

“Taj Savjet Evrope pokušava, kroz ovo što sada rade, dati određen status Kosovu, koje nema međunarodno priznanje, nije predviđeno Poveljom UN, nema stolicu u UN”, ukazao je Dodik.

On je napomenuo da se sve to ignoriše i pokušava nanijeti zlo, prije svega Srbiji kako bi bila zaustavljena njena snaga i jačanje.

“Namjera u tom pogledu je da upravo sponzori nelegitimnog antidržavnog akta koji se zove samoproglašeno Kosovo tome daju značaj iznad onoga što je međunarodno pravo i Povelja UN”, rekao je Dodik.

SRNA

Povezani članci

Sutra isplata penzija

Ministarstvo finansija Republike Srpske saopštilo je da će sutra biti isplaćene aprilske penzije za šta je u budžetu obezbIjeđeno 147,3 miliona KM u neto iznosu. Penzije će biti isplaćene ranije od uobičajenog roka zbog predstojećih majskih praznika i neradnih dana, podsjeća se u saopštenju. Za isplatu martovske i aprilske penzije, budžetom je u ovom mjesecu […]

Sjednica Vlade Srpske 2. maja u Srebrenici

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će Vlada Srpske zasjedati 2. maja u Srebrenici, gdje će biti prisutno kompletno republičko rukovodstvo, koje će, ako mu bude pružena prilika, odnijeti i cvijeće u Potočare. Dodik je rekao da Srpska neće prihvatiti rezoluciju o Srebrenici o kojoj će se odlučivati u Generalnoj skupštini UN, jer […]