Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik: SDS treba da se rehabilituje; Opozicija ne želi da se ostvari jedinstveno o važnim pitanjima

28 Mart 2024
3 min.
Dodik: SDS treba da se rehabilituje; Opozicija ne želi da se ostvari jedinstveno o važnim pitanjima

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da SDS treba da se rehabilituje kao državotvorna stranka, što bi bilo korisno za srpski narod i Srpsku.


“Šta o SDS-u i o bivšem predsjedniku Srpske Radovanu Karadžiću priča Ognjen Bodiroga /poslanik SDS-a/ koji se tuče po skupštinskim salama i progoni žene. On je nasilnik koji se sastaje sa ambasadorom Velike Britanije u BiH koji mu daje instrukcije kako bi bili spriječeni svi dobri projekti Srpskoj”, rekao je Dodik na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Dodik je rekao da SDS treba da se skloni od PDP-a koji je, kako kaže, izdajnička stranka.

“Bodiroga se sastaje sa ambasadorom Velike Britanije, ali ne pita zašto Karadžiću živi u teškim uslovima u zatvoru u ovoj zemlji. Ja sam dobio orden od Karadžića, a ti si bezobrazan i obični nasilnik. Znao sam kada treba da budem sa Karadžićem i ostalim kada je stvarana Republika Srpska”, dodao je Dodik.

On je podsjetio da je Karadžić izbačen iz SDS-a, iako je žrtvovao lični i komoditet porodice da bude vođa naroda.

“Ja sam bio kritičar SDS-a, ali i saborac u teškim vremenima. Nikada nisma izdao kada smo donosili teške odluke. Glasamo za stvaranje Republike Srpske i njene vojske i sada mi opozicija i Bodiroga nešto govori”, rekao je Dodik.

On je naglasio da ni Vukota Govedarica /SDS/ nije učestvovao u stvaranju Republike Srpske.

“Bodiroga ne smije da kaže da nije počinjen genocid u Srebrenici kako ne bi završio u sudu. Evo ja smijem da kažem ovo, a ti javno izgovori ako se ne bojiš”, rekao je Dodik.

On je naveo da je demaskirana uloga i Nebojše Vukanovića.

“Najbolja ocjena kako ja radim jesu sankcije koje sam dobio i američki izvještaj u kome navode da sam problem u BiH, jer osporavam autoritet međunarodnog upravljanja u BiH. Još imam energije, borim se za nacionalni interes Republike Srpske i tako će ostati”, rekao je Dodik.

DODIK: OPOZICIJA NE ŽELI DA SE OSTVARI JEDINSTVO O VAŽNIM PITANJIMA

 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da je izborni zakon najozbiljniji odgovor na novonastalu situaciju, ali da opozicija nije htjela da bude dio zajedničkog napora da se ostvari jedinstvo o važnim pitanjima.


“Niste htjeli da budete dio zajednikog napoda da se napravi jedinstvo o važnim pitanjima da odgovorimo na nastalu situaciju, a jedna od odgovora je izborni zakon”, rekao je Dodik na sjednici Narodne skupštine Srpske.

Dodik je rekao da je lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović pobjegao kada mu je na Kolegijumu ponuđeno da on predloži izborni zakon.

“Na drugom Kolegijumu su predstavnici opozicije tražili tri dana da se sve prolongira”, rekao je Dodik posebna sjednica o izbornom zakonu, jer nisu dobili nalog da to urade. Tražili su tri dana da se to prolongira”, rekao je Dodik.

SRNA

Povezani članci

Dodik: Nedeljko Kerić biće prvi gradonačelnik Teslića

Kandidat SNSD-a i partnerskih stranaka za načelnika opštine Teslić na narednim izborima je Nedeljko Kerić iz SNSD-a, a za zamjenika načelnika Slaven Jelić, član SPS-a. Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je na promociji zajedničkih kandidata za načelnika i zamjenika načelnika teslićke opštine da je promjena na čelu ove lokalne zajednice neophodna da bi krenula naprijed, […]

Dodik: Odgađanje sjednice Generalne skupštine potvrda uspjeha naših napora

Predsjednik Repiblike Srpske Milorad Dodik izjavio je da odlaganje sjednice Generalne skupštine UN o rezoluciji o Srebrenici ukazuje da je očigledno da u vezi sa tim postoji kriza predlagača i da su uspjeli napori političkih predstavnika Srba da objasne da bi to mogao da bude veći problem od bilo kakvog rješenja. “Očigledno je da u […]