Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Katić i Kulić zadovoljni dinamikom radova na zgradi Rektorata i Muzičke akademije

26 Mart 2024
1 min.
Katić i Kulić zadovoljni dinamikom radova na zgradi Rektorata i Muzičke akademije

 Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić i rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić obišli su danas zgradu Rektorata čija je rekonstrukcija u toku, te zgradu Muzičke akademije u izgradnji i izrazili zadovoljstvo dinamikom radova.


Katić je rekao da su ovo objekti koji se ostavljaju budućim generacijama, te da je čast biti dio strukture koja je obezbijedila da se objekti ovako respektabilnih institucija izgrade baš u Istočnom Novom Sarajevu, saopšteno je iz Opštinske uprave.

Vrijednost rekonstrukcije zgrade rektorata Univerziteta i Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu, koje je obezbijedila Vlada Republike Srpske, iznosi 9.348.776 KM.

Opština Istočno Novo Sarajevo, zajedno sa Gradom Istočno Sarajevo, finansirala je izradu projektne dokumentacije, ustupila zemljište, a snosiće troškove rente i uređenja za zgradu Rektorata i Muzičke akademije. 

SRNA

Povezani članci

U Palama prikupljeno 55 doza krvi

U akciji Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije danas je prikupljeno 55 doza dragocjene tečnosti. Predsjednik Udruženja Gospava Pejić izjavila je novinarima da je ova akcija bila uspješna i da se prijavilo 75 davalaca, među kojima je njih deset prvi put dalo krv. Pejićeva je navela da češće rade akcije zbog nadolazećih praznika, a svaka […]

U Bolnici “Srbija” održana edukacija laboratorijskih i sanitarnih zdravstvenih profesionalaca

U Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu održana su predavanja na kojima se govorilo o pravilnom uzorkovanju u laboratorijskoj medicini, uticaju hemolize na laboratorijske testove i pravilnom odlaganju infektivnog otpada. Predavanjima su prisustovali laboratorijski i sanitarni zdravstveni profesionalci BiH. Glavna sestra Službe medicinske biohemije i hematologije Bolnice “Srbija” koja je ujedno i član Predsjedništva asocijacije Mila […]