Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Moguć razgovor Putina i Bajdena jedan na jedan

16 Jun 2021
1 min.
Moguć razgovor Putina i Bajdena jedan na jedan

Predsjednici Rusije i SAD Vladimir Putin i DŽozef Bajden mogu razgovarati jedan na jedan ukoliko to žele, a vrijeme njihovih pregovora nije ograničeno, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.


“Šefovi država su šefovi država. Ako vjeruju da je neophodno da razgovaraju jedan na jedan, razgovaraće jedan na jedan i niko ne određuje vrijeme predsjednicima. To će biti apsolutno njihov izbor”, rekao je Peskov “Kanalu jedan”.

Portparol Kremlja je dodao da je to pitanje svrsishodnosti.

“Agenda je toliko obimna da će, svakako, biti veoma izazovno da se ograniči na četiri ili pet časova razgovora”, objasnio je Peskov, prenosi TASS.

On je rekao da činjenica da u inicijali raspored nije unesen samostalni sastanak Putina i Bajdena ne predstavlja signal da predsjednici nisu spremni za takav razgovor.

Peskov je rekao da će komunikaciju dvojicu predsjednika početi ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i američki državni sekretar Entoni Blinken.

SRNA

Povezani članci

Pripreme za Putinovu posjetu Kini u završnoj fazi

Pripreme za posjetu predsjednika Rusije Vladimira Putina Kini su u završnoj fazi, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. “Zaista, pripreme za predsjednikovo putovanje u Kinu su u završnoj fazi. Prema dogovoru sa našim kineskim partnerima, zajedno ćemo objaviti termin te posjete. Svaki kontakt između predsjednika Rusije i Kine u naše vrijeme je događaj koji privlači […]

Izraelci spremni da ublaže uslove primirja

Vlasti Izraela spremne su da ublaže uslove postavljene Hamasu i pristaće na privremeno primirje ako palestinska grupa oslobodi manje od 40 talaca, nakon što je taj radikalni pokret odbio prijedlog koji su pripremili posrednici iz Katara, Egipta i SAD, javio je list “Tajms ov Izrael”. Prema pisanju lista, Izrael je sada spreman da prihvati oslobađanje […]