Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Rogatica: Ostvaren suficit od 78.490 KM

30 April 2024
2 min.
Rogatica: Ostvaren suficit od 78.490 KM

Skupština opštine Rogatica usvojila je danas izvještaj o izvršenju ovogodišnjeg opštinskog budžeta, prema kojem je ostvaren suficit od 78.490 KM, koji će biti iskorišten za ulaganja u ovoj godini.Prema izvještaju ostvarena budžetska sredstva su 9.252.390 KM, što je 96,38 odsto u odnosu na plan, a 10,73 odsto više u odnosu na isti period 2022. godine.

Načelnik Odjeljenja za finansije opštine Rogatica Tijana Brkić rekla je da su budžetski izdaci 9.173.900 KM, što je 95,56 odsto u odnosu na plan, a za 6,70 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Odbornici su usvojili i program korištenja poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske u ovoj lokalnoj zajednici za ovu godinu, prema kojem površina zemljišta dodijeljenog u zakup i koncesije iznosi 582.100 hektara, od čega je na korištenje putem zakupa dodijeljeno 352.960 hektara, a putem koncesije 229.148 hektara.

Prema ovom programu, površina nedodijeljenog poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području opštine Rogatica je 1.132 hektara, od čega identifikovano poljoprivredno zemljište ima površinu od 80,92 hektara i planirano je da bude dato u zakup putem pribavljanja pisanih ponuda, a ostatak da ne bude korišten u poljoprivredne svrhe.

Odbornici su usvojili i odluku o raspisivanju javnog oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području opštine Rogatica putem pribavljanja pisanih ponuda, prema kojoj će u sedam katastarskih opština u zakup biti dato 80,92 hektara, za obavljanje ratarske, stočarske i povrtarske proizvodnje na osmogodišnji period.

Godišnja cijena zakupnine po jednom hektaru kreće se od 30 KM do 90 KM po hektaru u zavisnosti od klase zemljišta.

Na sjednici je usvojen i godišnji izvještaj o realizaciji Strategije razvoja opštine Rogatica od 2018. do 2027. godine, u kojem je, između ostalog, navedeno da je u prošloj godini u ovom razvojnom dokumentu planirano sprovođenje projekata i mjera ukupne vrijednosti 4.012.500 KM, te da su u tom periodu planirani projekti i mjere realizovani u potpunosti ili djelimično.

Odbornici su usvojili odluku o načinu i uslovima prodaje gradskog građevinskog zemljišta u svojini opštine Rogatica u svrhu sprovođenja Regulacionog plana “Novo Naselje” i odluku o imenovanju komisije za sprovođenje ovog javnog postupka.

SRNA

Povezani članci

Potpisan memorandum o razumijevanju u oblasti zdravstva

Ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik potpisali su danas u Budimpešti memorandum o razumijevanju između Srpske i Mađarske u oblasti primjene savremene tehnologije u zdravstvu. Potpisivanju je prethodio radni ručak kojem su prisustvovali ambasador BiH u Mađarskoj Biljana Gutić-Bjelica, ministar za naučno-tehnološki razvoj i visoko obrazovanje Željko […]

Sijarto: Vrijeme da se stavi tačka na spoljne intervencije, prijetnje sankcijama i demonizaciju srpske nacije

Mir i stabilnost Zapadnog Balkana su preduslov mira i stabilnosti Evrope, napisao je mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto na svojoj Fejsbuk stranici nakon sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom u Budimpešti. – Nažalost, posljednjih nedjelja došlo je do nekoliko zapadnoevropskih odluka i mjera koje povećavaju tenzije na Zapadnom Balkanu. Vrijeme je […]