Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U petak podjela sjemenskih paketa u Sokocu

10 April 2024
1 min.
U petak podjela sjemenskih paketa u Sokocu

Predstavnici Agrarnog fonda grada Istočno Sarajevo u petak, 12. aprila, podijeliće u Sokocu sjemenske pakate za 119 poljoprivrednika sa područja ove opštine koji su ispunili uslove ranije objavljenog javnog poziva, izjavila je direktor Fonda Ivana Novaković.

Novakovićeva je rekla da je riječ o sjemenskim paketima za proizvodnju na otvorenom, koji sadrže 20 kilograma sjemenskog krompira, dva kilograma sjemenskog luka, po jedno pakovanje sjemena graška, boranije i pasulja, te kesice sitnih sjemena povrća.

Podjela sjemenskih paketa predviđena je od 10.00 časova na platou kod donje kapije bivšeg preduzeća za preradu drveta “Romanija”.

Sjemenski paketi dodjeljuju se korisnicima u skladu sa Pravilnikom o programu utroška sredstava granta Agrarnog fonda grada Istočno Sarajevo.

Namijenjeni su za podršku poljoprivrednim proizvođačima kroz dodjelu sjemenskih paketa za proizvodnju na otovorenom poljoprivrednicima u opštinama grada Istočno Sarajevo.

SRNA

Povezani članci

Potpisani ugovori o projektima na Jahorini vrijednosti veće od tri miliona KM

Načelnik opštine Pale Boško Jugović i izvođač radova “Eko euro tim” iz Banjaluke potpisali su danas ugovore za izvođenje radova na dva projekta koji se tiču izgradnje glavnog kanalizacionog kolektora i primarne kanalizacione mreže fekalne kanalizacije na Jahorini, čija ukupna vrijednost prelazi tri miliona KM. Jugović je izjavio novinarima da je ovo jedan od bitnijih […]

Predstavljen projekat treće trake preko Romanije

 U Gradskoj upravi Istočno Sarajevo danas je održana prezentacija projekta izgradnje dodatne trake za spora vozila na dionici magistralnog puta Podromanija–Sumbulovac, prevoj Romanija. Vrijednost projekta, koji su prezentovali predstavnici preduzeća “Putevi Republike Srpske”, je šest miliona KM, a očekivani period izvođenja radova je 24 mjeseca, saopšteno je iz Gradske uprave. Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić […]