Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

U Višegradu bogat program učenika za Dan škole “Ćirilo i Metodije”

24 Maj 2022
1 min.
U Višegradu bogat program učenika za Dan škole “Ćirilo i Metodije”

Učenici Osnovne škole “Vuk Karadžić” danas su proslavili Dana škole – Svete Ćirila i Metodija i tim povodom su uz pomoć učitelja i nastavnika pripremili bogat program.
U programu su istaknuti učenički rezultati postignuti u različitim oblastima, među kojima su informatika, fizika, matematika, srpski jezik, te više sportskih takmičenja na kojima su ostvarili zapažene rezultate.

Direktor škole Momir Radojčić rekao je da su nakon dvije godine pandemije dočekali da dostojanstveno obilježe Dan škole.

“Naši učenici sa svojim nastavnicama pripremili su prigodan program gdje je predstavljeno sve što je urađeno u prethodnoj školskoj godini. Ova školska godina je uspješna što pokazuju rezultati našeih učenika“, istakao je Radojčić.

On je naglasio da su učenici na odličan način predstavili školu i grad, a prije svega na kvizu “Nauči se čovječe“, gdje su ušli u finale zajedno sa četiri škole iz Republike Srpske.

U okviru programa predstavili su se članovi Srpskog sokolskog društva “Kralj Petar Ujedinitelj”.

SRNA

Povezani članci

Razvijamo pozorišnu umjetnost

Istočno Novo Sarajevo uskoro dobija instituciju od izuzetnog kulturnog značaja, multifunkcionalno savremeno opremljeno gradsko pozorište. Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo, osnovan 2003, predstavlja nezaobilazno mesto kulturnog života istoimene opštine. To je ustanova okrenuta promociji kulturne baštine u saradnji s umetnicima, grupama i društvima koji deluju na polju različitih umetnosti. Centar je opremljen za izvođenje različitih […]

Prikazan film “Ljubav tvoja i neposlušnost moja”

U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo večeras je premijerno prikazan igrano-dokumentarni film autora Luke Đurapčevića iz Podgorice “Ljubav tvoja i neposlušnost moja”, koji govori o pokajničkom putu i metanoji srca kod mladog čovjeka koji je, kao i mnogi njegovi vršnjaci, huk sa tribine i pripadnost navijačkim grupama zamijenio liturgijom i slavoslovljem Bogu živom. Đurapčević je […]