Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Virusom korona zaražena 24 lica, nema preminulih

04 Avgust 2021
1 min.
Virusom korona zaražena 24 lica, nema preminulih

Kod 24 lica u Republici Srpskoj danas je potvrđen virus korona, a preminulih nije bilo, saopšteno je iz republičkog Instituta za javno zdravstvo.


Zaraženo je osam muškarca i 16 žena, od kojih je pet lica mlađe, 17 srednje i dva lica starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 12 lica je iz Banjaluke, tri iz Prijedora, dva iz Broda i po jedno iz Bijeljine, Doboja, Zvornika, Kozarske Dubice, Kotor Varoša, Pala i Trebinja.

Na bolničkom liječenju je 53 kovid pacijenata, i to 22 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 22, a 31 u ostalim bolnicama. Na respiratoru su dva lica.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.497 slučajeva virusa korona, preminulo je 3.809 lica, a 56.142 su se oporavila.

Ukupno je testirano 291.198 lica, 253 u protekla 24 časa.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 138 lica, a ta mjera je završena za 193.685 lica.

SRNA

Povezani članci

Dodik: Odnosi Rusije i Srpske puni razumijevanja

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da Srpska ima odlične odnose sa Rusijom, koja je danas peta ekonomija svijeta, i da se ti odnosi razvijaju veoma dobro, te da su puni razumijevanja za aktuelnu situaciju. Dodik, koji će sutra učestvovati na Bezbjednosnom forumu u Sankt Peterburgu, na kojem će biti predstavnici bezbjednosnih struktura na […]

Dodik sa sekretarom Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije

 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se u Sankt Peterburgu sa sekretarom Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Nikolajem Platonovičem Patruševom kojem je prenio da je Srpska zadovoljna odnosom koji prema njoj ima ruska država. Dodik je zahvalio na pozivu da i ove godine učestvuje na Međunarodnom sastanku visokih predstavnika zaduženih za pitanja bezbjednosti koji se održava […]