Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Na lokalitetu stare deponije “Dolovi” kod Pala zasađeno 500 sadnica smrče

16 April 2024
2 min.
Na lokalitetu stare deponije “Dolovi” kod Pala zasađeno 500 sadnica smrče

Na lokalitetu saniranog dijela deponije “Dolovi” kod Pala danas su predstavnici opštine Pale, paljanskog Komunalnog preduzeća i članovi Mladih socijaldemokrata zasadili 500 sadnica smrče u okviru projekta “Sanacija i zatvaranje deponije”.

Direktor Komunalnog preduzeća Pale Dragan Bejatović rekao je da su danas nastavili sa sadnjom autohtone vrste četinara na starom dijelu deponije koji je saniran i zatvoren.

“Prošle jeseni posadili smo 2.000 sadnica, a danas 500. Sadimo zbog zaštite životne sredine, a to će doprinijeti i poboljšanju samih uslova vazduha i zemljišta. Moramo razmišljati o ekologiji”, izjavio je novinarima Bejatović.

Bejatović je rekao da se deponije nalazi na šest kilometara od Pala i da je uređena u posljednjih pet godina, pokrivena video-nadzorom i ograđena, odnosno da je lokalna zajednica uložila znatna sredstva.

On je zahvalio opštini Pale, Šumskom gazdinstvu “Jahorina” za donaciju sadnica, kao i gradu Istočno Sarajevo koji su u prethodnom periodu Komunalnom preduzeću Pale donirali mašinu koju koriste za deponiju.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Stefan Stajčić podsjetio je da je deponija prije nekoliko godina bila u stanju ekološke katastrofe, često je gorjela i sa nje se širio smrad, a sada je uređena.

“Sadnice će biti svojevrsni bioindikatori da li su dobro urađeni otplinjivači metana na samoj deponiji”, istakao je Stajčić i zahvalio Šumskom gazdinstvu “Jahorina” za donaciju sadnica.

Član Predsjedništva SNSD-a Pale Luka Cicović rekao je da su se okupili kako bi pošumili dio koji pripada deponiji opštini Pale, te napomenuo da Mladi socijaldemokrati tradicionalno učestvuju u ovakvim ili sličnim aktivnostima.

Cicović je pozvao omladinu svih političkog partija sa područja Pala da im se u petak, 19. aprila, pridruže u čišćenju lokalne zajednice kako bi Pale bile još ljepše mjesto za život.

SRNA

Povezani članci

Akcelerator program: Šansa za razvoj privatnog biznisa

Razvojna agencija Republike Srpske organizovala je danas info-dan na kojem su potencijalnim preduzetnicima sa područja Istočnog Sarajeva predstavljeni uslovi za učešće u novom ciklusu Akcelerator programa. Načelnik Pala Boško Jugović rekao je da daje podršku svemu ovome što radi Razvojna agencija Republike Srpske, te da su i u prethodnim godinama bili puna podrška u finansijskom […]

Cvijanović na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović održaće danas u Istočnom Sarajevu konferenciju za novinare, najavljeno je iz Predsjedništva BiH. Konferencija za novinare biće održana u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu sa početkom u 17.00 časova.