Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Najk patike Majkla Džordana prodate za 1,47 miliona dolara

25 Oktobar 2021
1 min.
Najk patike Majkla Džordana prodate za 1,47 miliona dolara

Par potpisanih patika koje je nosila američka košarkaška zvijezda Majkl Džordan prodate su na aukciji za rekordnih 1,47 miliona dolara, javlja Bi-Bi-Si.


Potpisane patike je kupio Nik Fjorela, poznati kolekcionar. Prije aukcije, procijenjeno je da će se prodati za između 1 i 1,5 miliona dolara.

Džordan je koristio par crveno-bijelih patika kompanije “Najk” /Nike Air Ships/ tokom svoje prve sezone sa “Čikago Bulsima” 1984. godine.

To je bila godina kada su on i ova kompanija započeli saradnju na stvaranju njegovog prepoznatljivog brenda odjeće i obuće.

Ova cijena je najveća ikada plaćena obuća iz bilo kog sporta koja se nosila tokom igre.

Džordan, koji je većinu svoje karijere proveo u “Čikago Bulsima”, postao je globalna ikona i pomogao je da se NBA profil podigne širom svijeta. Mnogi ga vide kao najboljeg igrača u istoriji košarke.

Džordan, koji se povukao 2003. godine, postao je i prvi milijarder u istoriji NBA lige.

Međutim, nisu Džordanove patike najskuplje koje su ikada prodate. Taj rekord pripada reperu Kanjeu Vestu, čiji su patike, takođe kompanije “Najk” /Nike Air Yeezy 1 Prototypes/ prodate za 1,8 miliona dolara putem privatne prodaje u aprilu. 

SRNA

Povezani članci

Sutra polufinale Đoković – Rud

Norveški teniser Kasper Rud igraće sutra protiv najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića u polufinalu mastersa u Monte Karlu pošto je u četvrtfinalu savladao francuza Iga Imbera rezultatom 2:1. Rezultat u današnjem meču po setovima bio je 6:3, 4:6, 6:1. Rud je Imbera savladao za dva sata i šest minuta. Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao […]

Odličan nastup tenisera iz Istočnog Sarajeva u Mostaru

Teniser Tennis teama “Winner” iz Istočnog Sarajeva Nikola Golijanin osvojio je prvo mjesto na turniru u Mostaru u kategoriji dječaka do 12 godina, kao i prvo mjesto u kategoriji do 14 godina. Ovo je veliki uspjeh za Nikolu, koji nastavlja da bilježi odlične rezultate. Podsjećamo, na nedavno održanom Državnom prvenstvu BiH u tenisu, Nikola je […]