Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Srbin iz Zubinog Potoka: Kosovski specijalci su me pretukli i prijetili mi pištoljem

15 April 2024
4 min.
Srbin iz Zubinog Potoka: Kosovski specijalci su me pretukli i prijetili mi pištoljem

Pripadnici specijalne jedinice takozvane kosovske policije pretukli su u subotu Srbina Vladana Stevanovića iz sela Bube kod Zubinog Potoka i nanijeli mu povrede na glavi i tijelu, zbog čega ima 15 šavova.

Stevanović je u izjavi za Kosovo onlajn ispričao kako su ga specijalci pretukli i da sada strahuje da će ga opet maltretirati.

Kako je naveo, sve se desilo dok je išao do druga, oni su ga zaustavili, legitimisali, pretresli mu kola i tražili dokumenta.

-Dao sam im srpska dokumenta, tražili su mi kosovsku ličnu kartu, rekao sam im da nemam. Nisam im je dao, a imao sam kosovsku ličnu kartu, jer mi je automobil registrovan na srpske tablice. Zato sam im rekao da nemam – rekao je Stevanović.

Dodaje da su ga držali pola sata, nakon čega su ga pustili.

Zatim je otišao kod druga, a potom oko 20.20 krenuo prema kafani koju drži njegov rođak, kada su ga specijalci opet zaustavili.

-Tu su me izveli iz kola, opet me pretresali i pitali me: 2Koga pratiš, koga čekaš?“. Odgovorio sam im da nikoga ne pratim, da sam pošao u kafanu kod brata da uzmem bratanca da ga povezem. Opet su me pitali: „Koga pratiš?“. Uzeli su mi telefon, gledali listu poziva, ništa nisu mogli da nađu – ispričao je Stevanović.

Zatim su mu, kako je naveo, uzeli telefon u kojem su naišli na sliku gdje ima fotografiju kosovske lične karte, pa su mu rekli: ”Koga lažeš da nemaš kosovsku ličnu kartu, jesi li ovo ti?”.

-Odgovorio sam da jesam, onda su mi preturali po torbici i našli kosovsku ličnu kartu. Pa su me pitali: „Što je nisi dao?“. Objasnio sam im da to nisam uradio iz straha jer nemam registrovano vozilo na kosovske tablice, već na srpske, pa sam dao srpska dokumenta – kazao je on.

Prema riječima Stevanovića, u tom trenutku na jednoj Telegram grupi stigao je komentar, a policajci su vidjeli poruku koju je napisao jedan od korisnika, a koja je glasila “Kosovo je Srbija”.

-I oni su to pročitali. Onda je krenulo sa pitanjima: „Šta pratiš ovo, je li Kosovo Srbija“, pa su počeli da me biju. Tu su me bili, jedan od njih me je opsovao i uzeo pištolj, repetirao. Držali su mi ga na sliepoočnicu, drugi je odmahnuo rukom i počeo na kolegu da se dere što je uzeo pištolj. Tu su me nečim udarili od pozadi, imam osam ili devet kopči i kod usne, imam četiri kopče. Četvorica su me bila. Menjali su se, nisu svi odjednom – kazao je Stevanović.

Poslije napada, on je otišao kod lekara, koji su ga pregledali, zašili mu povrede sa oko 15 kopči i snimili mu glavu.

Stevanović dodaje da je sve prijavio u nedjelju u policijskoj stanici.

-Bio sam u policijskoj stanici u Zubinom Potoku da prijavim slučaj i dao sam izjavu. Rekli su mi da će me narednih dana kontaktirati iz policijskog inspektorata. Za sebe se ne plašim, ali strepim zbog svoje porodice. Ovde živim i ne bih želeo da imam probleme, da me maltretiraju kasnije – rekao je Stevanović.

Petković: Prebijanja i hapšenja Srba ”preporučuju” za Savjet Evrope

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je, povodom novog slučaja prebijanja Srbina na KiM, da su, kako je rekao, prebijanja i hapšenja Srba očigledno vrijednosti koje tzv. Kosovo “preporučuju” za Savet Evrope.

– Nakon što su uhapsili Srećka Sofronijevića, da bi ga valjda kaznili jer nije podlegao ranama kada su ga upucali, Kurtijevi falangisti su bez povoda krvnički prebili Vladana Stevanovića. Prebijanja i hapšenja Srba su očigledno vrednosti koje tzv. Kosovo „preporučuju“ za Savet Evrope! – istakao je Petković u objavi na mreži Iks.

Povezani članci

Nestala djevojka pronađena nakon više od 40 dana

Tijana Simić, koja je nestala 13. marta na Karaburmi, pronađena je, prenose srpski mediji. Kako prenosi K1 info, detalji za sada nisu poznati. Podsjetimo, Tijana je nestala 13. marta na Karaburmi. Tog dana kada je nestala, telefon je ostavila kod kuće. To je otežavajuća okolnost i za policiju i za sve koji je traže budući […]

Pas ujeo dijete u Beogradu, amputiran mu prst

U beogradskom naselju Stepa Stepanović pas je ujeo dijete, što je dovelo do amputacije prsta, rekla je za RTS dr Ivana Stefanović iz Hitne pomoći. Incident se dogodio juče nešto poslije 13 časova, kada je pas ujeo dijete. Hitna pomoć prevezla je dijete u Institut za majku i dijete, prenosi RTS.