Ravna planina banerRavna planina baner

Vijesti

Danas isplata martovske penzije

08 April 2024
1 min.
Danas isplata martovske penzije

U Republici Srpskoj danas slijedi isplata martovske penzije, za šta je u budžetu obezbijeđeno 147,5 miliona KM u neto iznosu, saopšteno je iz Ministarstva finansija Srpske.


Od 1. januara je redovnim godišnjim usklađivanjem ukupan iznos penzija povećan za 9,2 odsto u odnosu na prethodni mjesec, navodi se u saopštenju.

U prošloj godini izvršeno je redovno usklađivanje penzija kojim su penzije povećane za 13,32 odsto, a vanredno su povećane za 0,18 odsto.

SRNA

Povezani članci

Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija u Srebrenici ne bude usvojena

 Sekretar Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševom istakao je u razgovoru sa senatorom Republike Srpske Aleksandrom Vulinom da Rusija neće podržati rezoluciju o Srebrenici i da će iskorisiti svoj uticaj kako bi njeno donošenje bilo spriječeno. Patrušev je u razgovoru sa Vulinom rekao da Ruska Federacija neće podržati rezoluciju o Srebrenici koju Generalna skupština UN […]

Hoćemo li moći roštiljati za 1. maj? Meteorolog Savić otkrio kakvo nas vrijeme čeka za majske praznike

Relativno svježe vrijeme za ovo doba godine potrajaće do petka, biće promjenljivo oblačno, svježe i nestabilno sa povremenom kišom i lokalnim pljuskovima, govori meteorolog Anđelko Savić. Kako kaže Savić, najviše padavina očekuje se u popdnevnim časovima utorka i u srijede. – Postepeno stabilizacija vremena uslijediće od petka, a od vikenda i povratak proljeća i proljećnih […]