Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Danas sjednica Svjeta bezbjednosti o NATO agresiji na SRJ

28 Mart 2024
1 min.
Danas sjednica Svjeta bezbjednosti o NATO agresiji na SRJ

Misija Japana u UN, koja je predsjedavajuća Savjeta bezbjednosti UN, zakazala je za večeras sjednicu o NATO agresiji na Saveznu Republiku Jugoslaviju /SRJ/, koju je ponovo zatražila Rusija.


Zamjenik stalnog ruskog predstavnika u UN Dmitrij Poljanski objavio je ranije na “Telegramu” da će sjednica biti održana na zahtjev Rusije u pismu predatom u ponedjeljak, 25. marta.

Prema njegovim riječima, sjednica će početi u 20.00 časova po srednjoevropskom vremenu.

“Ako mislite da ruska diplomatija u UN tako lako odustaje, onda griješite. To nije naš stil. Ponovo smo tražili sastanak Savjeta bezbjednosti UN o agresiji NATO-a na Jugoslaviju. Poslije žestokog otpora naših protivnika, postigli smo to da je Japan kao predsedavajući konačno zakazao sjednicu za 28. mart u 15.00 časova po njujorškom vremenu”, napisao je Poljanski.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ranije je poručilo da je Moskva ogorčena nekorektnim i neprofesionalnim ponašanjem Francuske, koja je u ponedjeljak, 25. marta, zajedno sa zapadnim saveznicima, sabotirala održavanje sjednice Savjeta bezbjednosti UN posvećenoj 25. godišnjici NATO agresije na SR Jugoslaviju.

SRNA

Povezani članci

NATO da odgovara za ubistvo 16 radnika RTS

Udruženje novinara Srbije /UNS/, Strukovni sindikat Radio-televizije Srbije /RTS/ i Sindikat novinara Srbije /SINOS/ istakli su da je nakon četvrt vijeka od ubistva 16 medijskih radnika u NATO bombardovanju RTS-a krajnje vreme da za ovaj ratni zločin ove vojne alijanse odgovaraju nalogodavci i izvršitelji. UNS, Strukovni sindikat RTS-a i SINOS poručuju da je NATO počinio […]

Vučević: Sponzori da povuku prijedlog rezolucije i time doprinesu pomirenju u regionu.

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je na sastanku sa ministrom spoljnih poslova Njemačke za Jugoistočnu Evropu, Tursku, OEBS i Savjet Evrope Mihaelom Rajfenštulom da Srbija, koja je javno osudila zločin u Srebrenici, traži da sponzori povuku prijedlog rezolucije i time doprinesu pomirenju u regionu. On je ukazao da će se podnošenjem rezolucije o Srebrenici […]