Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

“Het-trik” titula za Dansku! Nastavljena dominacija Skandinavaca na Mundijalima: Ni Francuzi nisu mogli da ih zaustave!

29 Januar 2023
2 min.
“Het-trik” titula za Dansku! Nastavljena dominacija Skandinavaca na Mundijalima: Ni Francuzi nisu mogli da ih zaustave!

Treći put uzastopno rukometna reprezentacija Danske je osvojila titulu šampiona svijeta!

Dancima nema ravnih u svjetskom rukometu!

Ni olimpijski prvak, selekcija Francuske nije mogla da prekine nevjerovatnu seriju Danaca na šampionatima svijeta koja je produžena na 28 utakmica bez poraza što je apsolutni rekord u ovom takmičenju.

DANSKA – FRANCUSKA 34:29 (16:15)

Posljednji poraz skandinavski tim je zabilježio na Mundijalu 2017. godine kada je poražen u osmini finala od Mađarske i od tada do danas nije izgubio!

Danska je odlično počela subotnje finale u dvorani u Štokholmu i brzo stekla prednost, najviše “plus pet” do sredine poluvremena, ponajviše zahvaljujući odličnim Simonu Pitliku i Matijasu Gidselu, koji su nemilice punili francusku mrežu.

Međutim, strpljivom iigrom, “trikolori” su postepeno topili prednost i na krilima Nedima Remilija na odmor otišli sa minimalnim zaostatkom (16:15).

Početkom drugog dijela Francuzi su prvi put stigli do izjednačenja, ali je Danska ubrzo ponovo stekla “plus tri” (21:18), koje je grčevito branila protiv Nikole Karabatića, tek oporavljenog od povrede, ali izuzetno motivisanog da se pridruži sunarodniku Tijeriju Omejeu i postane drugi rukometaš u istoriji sa pet svjetskih pehara.

Francuska je željela sedmu rekordnu titulu, međutim, Danci su poslije velike borbe i prilično izjednačenog duela, uspjeli da 10 minuta prije kraja ponovo stignu do tri razlike.

Mondo

Povezani članci

Sutra polufinale Đoković – Rud

Norveški teniser Kasper Rud igraće sutra protiv najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića u polufinalu mastersa u Monte Karlu pošto je u četvrtfinalu savladao francuza Iga Imbera rezultatom 2:1. Rezultat u današnjem meču po setovima bio je 6:3, 4:6, 6:1. Rud je Imbera savladao za dva sata i šest minuta. Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao […]

Odličan nastup tenisera iz Istočnog Sarajeva u Mostaru

Teniser Tennis teama “Winner” iz Istočnog Sarajeva Nikola Golijanin osvojio je prvo mjesto na turniru u Mostaru u kategoriji dječaka do 12 godina, kao i prvo mjesto u kategoriji do 14 godina. Ovo je veliki uspjeh za Nikolu, koji nastavlja da bilježi odlične rezultate. Podsjećamo, na nedavno održanom Državnom prvenstvu BiH u tenisu, Nikola je […]