Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Jake policijske snage oko Cetinjskog manastira

17 Septembar 2021
1 min.
Jake policijske snage oko Cetinjskog manastira

Jake policijske snage raspoređene su danas oko Cetinjskog manastira, a blokirale su i oba prilaza zgradi Skupštine Cetinja, koja treba da glasa o inicijativi o vraćanju Cetinjskog manastira takozvanoj Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.

Sjednica cetinjskog lokalnog parlamenta počela je jutros, a dnevnmim redom je predviđeno glasanje o zaključcima u vezi sa “Inicijatom za vraćanje Cetinjskog manastira Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi”.

Glasanje će početi u 17.00 sati.

Podršku ovoj inicijativi najavili su odbornici DPS-a, SDP, SD-a i URE, dok su Demokrate bojkotovale prethodnu sjednicu.

Vlada Crne Gore donijela je ranije odluku da se Cetinjski manastir sa svojom nepokretnom imovinom upiše u državni katastar.

SRNA

Povezani članci

Nastavlja se potraga za tijelom dvogodišnje djevojčice

 Policija danas nastavlja potragu za tijelom dvogodišnje Danke Ilić. Do sada je pretraživana Lazareva pećina kod sela Zlot, Lazarev kanjon, kao i cjelokupno područje duž Zlotske rijeke, prenosi RTS. Dvojici osumnjičenih za ubistvo dvogodišnjeg djeteta određen je pritvor do 30 dana. Sumnja se da su brat i otac jednog od osumnjičenih pomogli da se sakrije […]

U pritvoru preminuo muškarac osumnjičen da je pomagao u premještanju tijela Danke Ilić

U pritvoru Policijske uprave Bor noćas je preminuo četrdesetogodišnji D.D. iz tog mjesta kome je određeno zadržavanje zbog sumnje da je pomogao osumnjičenom D.D. za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić nakon izvršenog krivičnog djela. D.D, kojem je juče određeno zadržavanje do 48 časova, pozlilo je noćas i uprkos pravovremenom reagovanju policijskih službenika i ljekara Doma zdravlja […]