Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Karatistima “Glasinca” tri medalje na “BiH Sarajevo open”

08 April 2024
1 min.
Karatistima “Glasinca” tri medalje na “BiH Sarajevo open”

Karatisti sokolačkog “Glasinca” osvojili su tri medalje – zlatnu, srebrnu i bronzanu na danas završenom dvodnevnom takmičenju “BiH Sarajevo open”, izjavio je Srni trener Miodrag Borovčanin.


On je naveo da je kadetu “Glasinca” Đorđu Petrušiću pripala zlatna medalja u borbama pojedinačno u teškoj kategoriji, a na danas održanom takmičenju starijih kategorija, kadeta i juniora.

Borovčanin je rekao da je juniorka sokolačkog kluba Aleksandra Jakšić osvojila bronzanu medalju u borbama pojedinačno do 66 kilograma.

Trener Borovčanin je istakao da je juče član “Glasinca” Stefan Janjuš osvojio srebrnu medalju u kategoriji dječaka, u borbama pojedinačno do 55 kilograma.

On je naglasio da je ovo takmičenje bilo izborno za predstojeće Balkansko prvenstvo za djecu, koje će biti održano u Istanbulu.

Prema njegovim riječima, tokom drugog dana takmičenja bio je i kontrolni turnir za izbor u reprezentaciju BiH.

Borovčanin je naveo da su mladi karatisti “Glasinca” Dušan Ostojić i Lazar Mirković izgubili repasažne mečeve za bronaznu medalju u veoma jakoj konkurenciji od 835 takmičara iz 99 klubova. /

SRNA

Povezani članci

Lazar Ždrale, džudista Randorija: Velika želja donijela zlato

Sa zlatnom medaljom oko vrata džudista “Randorija” Lazar Ždrale vratio se sa juniorskog Evropskog kupa u Linjanu. Momak iz Istočnog Sarajeva na impresivan način stigao je do titule u kategoriji do 90 kilograma na takmičenju u Italiji. Svih pet pobjeda ostvario je iponom za svoje drugo zaredom zlato na evropskim kupovima čim je nagovijestio da […]

Zvezda i Partizan u derbiju za finale Kupa Srbije

Samo četiri dana poslije vječitog derbija u šampionatu Srbije, danas je na programu novi, i to u polufinalu Kupa Srbije. I ovaj put je Crvena zvezda domaćin Partizanu. Crvena zvezda je u subotu u derbiju koji je imao odjeke i poslije završetka meča, kada su se u Partizanu žalili na suđenje i koji je trajao […]